Zeroes Album Special: Elephant - The White Stripes

Woensdag 13 februari 2013 - 23:00 uur

Wil je alles weten over het album waarmee The White Stripes zich definitief op de kaart zetten? Check de Album Special over Elephant!

Het is niet het eerste man-vrouw rockduo en zeker ook niet het laatste, maar waarschijnlijk wel het bekendste en een voorbeeld voor velen: The White Stripes. Hoewel maar met z’n tweeën, maken ze bijna 15 jaar lang geluid voor minimaal vijf!

Elephant zet The White Stripes op de kaart

De eerste internationale doorbraak komt met hun derde album, White Blood Cells. Maar het is de opvolger Elephant, die in 2003 verschijnt, waarmee ze zich definitief op de kaart zetten, en waar op hun grootste hit op staat. Ik heb het over de instant klassieker met de overbekende gitaarriff: 'Seven Nation Army'.

'Seven Nation Army'

‘Seven Nation army’ wordt sinds het verschijnen voor van alles en nog wat gebruikt en misbruikt. Het super herkenbare loopje blijkt het o.a. heel goed te doen als sportanthem.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'In the Cold, Cold Night' door Meg White

The White Stripes is een duo, maar de drijvende kracht is Jack. Hij schrijft alle nummers en neem de meeste vocalen voor zijn rekening, maar heel af en toe is Meg ook te horen. Zo zingt ze mee op ‘Well It's True That We Love One Another’.Op 1 nummer van Elephant neemt Meg het zelfs helemaal over. Het is een van de meest rustige liedjes, dat bij de verlegen ingetogen persoonlijkheid van Meg past: 'In the Cold, Cold Night'.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen