'Langzame' tracks komen binnen in Mega Top 50

Zaterdag 11 februari 2017 - 15:05 uur

Het duurde even, maar twee tracks komen eindelijk de Mega Top 50 binnen. Kraan is weer terug én we hebben een Franse debutante.

#39: KRAANTJE PAPPIE & BIZZEY - 'DE MANIER'

“Waar Is Kraan?” Nou, daar is 'ie weer dus, met z’n zesde Mega Top 50-hit. Alex van der Zouwen, ofwel Kraantje Pappie is met 'De Manier' weer helemaal terug, na ruim twee jaar afwezigheid. Voor het laatst stond Kraan in oktober 2014 in de lijst met 'Handen Omhoog', samen met Jan Smit. Deze keer wordt hij vergezeld door Bizzey. Die geblondeerde en volgetatoeëerde MC heet eigenlijk Leo Rolandschap. Tot vorig jaar zat 'ie bij Yellow Claw, maar daar stopte hij mee omdat hij meer tijd aan vrouw en kind wilde spenderen. 'De Manier' is een track die al sinds oktober rond hobbelt op de radiozender zonder de hitlijst te bereiken, maar daar komt deze week eindelijk verandering in.
 
 

#46: JAIN - 'COME'

De afstand tussen de Franse steden Toulouse en Parijs is exact 680 km, maar zangeres Jeanne Galice, ofwel Jain, nam een omweg van zo’n 26.000 km om uiteindelijk in de Franse hoofdstad aan te landen. Jain werd in Toulouse geboren, maar reisde, vanwege het werk van haar vader in de oliebusiness, de halve wereld over. Via Congo en de Verenigde Arabische Emiraten kwam ze dus alsnog in Parijs terecht. Haar debuuthit 'Come' is al twee jaar oud en heeft al de eerste plaats bereikt in de hitlijsten van Frankrijk en Spanje. Inmiddels heeft haar single al bijna net zoveel omzwervingen gemaakt als Jain zelf, maar uiteindelijk heeft 'Come' zijn weg naar de Mega Top 50 gevonden.
 

Meer MT50 Nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen