Naar homepage
Fragment

Sevdaliza is genomineerd voor Edison Pop 2021: Alternative

  1. Fragmentenchevron right
  2. Sevdaliza is genomineerd voor Edison Pop 2021: Alternative

3voor12 Radio heeft de eer om de genomineerden voor de Edison Pop 2021 in de categorie Alternative bekend te mogen maken in haar show. De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre.

Vakjury
De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld.

Naast voorzitter Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux) bestaat de jury uit

  • Daniel Dekker (NPO Radio 5/MAX)
  • Fernando Halman (FunX) 
  • Hester Carvalho (NRC)
  • Max van Bossé (Melkweg)
  • Nils Brokerhof (Radio 538) 
  • Sophie Keyzer (Qmusic)
Over de nominatie voor Sevdaliza zei de vakjury het volgende:
‘Let down your guard’, vraagt Sevdaliza in een van haar liedjes. De Iraans-Nederlandse zangeres schrijft, arrangeert en produceert, en schept zo een eigen wereld uit klank. Haar persoonlijk leven wordt getoonzet op eruptieve ontmoetingen van jazzy drums, klaterende piano en strijkers, als omlijsting van haar licht geschaafde zangpartijen. Wij zijn weerloos.