Zwarte Cross

Zwarte Cross presenteert nieuwe themaweide

  1. Nieuwschevron right
  2. Zwarte Cross presenteert nieuwe themaweide

Het Zwarte Cross festival presenteert deze zomer een nieuwe rockweide genaamd The Meltdown.

Het Zwarte Cross festival krijgt dit jaar een gloednieuwe themaweide. The Meltdown wordt een rockweide in de stijl van de 'nucleaire meltdown'.

De Zwarte Cross gaat zijn festival helemaal opnieuw inrichten en indelen. Alleen de crossbaan, Megatent en hoofdingang blijven op dezelfde plek. Het festivalterrein wordt ook groter, maar de capaciteit blijft hetzelfde.

The Meltdown wordt de nieuwe Metalweide

The Meltdown wordt de weide voor de liefhebber van gitaarbands en vervangt daarmee de Metalweide die sinds 2008 aanwezig is op het festival.

Nieuwe namen die op het nieuwe podium optreden zijn Dragonforce, Die Apokalyptischen Reiter, Wallace Vanborn en The Inspector Cluzo.

Eerder bevestigde namen die hun opwachting maken in The Meltdown zijn At The Gates, Dark Funeral, Heaven's Basement, White Cowbell Oklahoma en de Achterhoekse rockers van Shaking Godspeed.

3FM Serious Talent op de Zwarte Cross

In november werden de eerste namen voor de Zwarte Cross bekendgemaakt. Een van die namen is 3FM Serious Talent Mister and Mississippi. Verder spelen onder meer ook Bloodhound Gang, Guus Meeuwis, Golden Earring en Shantel op het festival in Lichtenvoorde.

De Zwarte Cross duurt dit jaar voor het eerst drie volledige festivaldagen en vindt plaats in het weekend van 26, 27 en 28 juli.

Ster advertentie
Ster advertentie