3FM nieuws

Dit was Zwarte Cross 2023

foto: Zwarte Cross
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was Zwarte Cross 2023

Zwarte Cross 2023 is een feit, en wat was het weer een weekend vol hoogtepunten in de Achterhoek! Al was het weer wisselvallig, de sfeer was dat allesbehalve. Van spontane kampvuursessies, knotsgekke crossers, optredens van Goldband, The Opposites en Bastille tot virale momenten: dit zijn de hoogtepunten van afgelopen weekend.

Nøhlen is dodelijk

Hét thema van dit jaar, en je zag de leus dan ook overal terug. Maar wat betekent het eigenlijk? De Gelderlander spraak met dialect-expert Diana Abbink, en legt uit: "Simpel: nøhlen betekent jammeren, mopperen en zeuren. Op een vervelende, nare manier." Kunnen we dit op ieder festival doorvoeren?

Muzikale hoogtepunten

Het grootste muziekfestival van Nederland heeft ook jaarlijks een line-up vol nationale én internationale namen waar je u tegen zegt. En ook dit jaar was het vier dagen feest waarbij artiesten optraden als Goldband, Bastille, Eagles of Death Metal, Son Mieux, The Opposites, Wolfmother, en nog veel meer.

button arrow
button arrow
foto: Zwarte Cross

De motorcross

Dit is natuurlijk hetgeen wat Zwarte Cross uniek maakt: de motorcross! De Zwarte Cross is het grootste motorcrossevenement ter wereld. En ook op de crossbaan geen onzinnige hokjesgeest, maar bizarre klassen waarin amateurs in zelfgebouwde voertuigen de baan over schieten afgewisseld met serieuze motorsport door echte wereldkampioenen.

En ook dit jaar was het weer een feest. Kijk mee via onderstaande video!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De bezoekers

De sfeer zit er zoals ieder jaar weer ongelofelijk goed in. Op de Cross is iedereen je vriend, en dat is altijd te merken in Lichtenvoorde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie