Zwarte Cross

Zwarte Cross zoekt stuntman

  1. Nieuwschevron right
  2. Zwarte Cross zoekt stuntman

De organisatie van het Zwarte Cross Festival is op zoek naar een stuntman die met zijn motor over het hoofdpodium wil springen.

De waaghals die dit lukt wordt door Tante Rikie beloont met €10.000,-. Het is de bedoeling dat deze durfal met een motor over het 16 meter hoge hoofdpodium zal springen zonder de bovenkant van het podium te raken.


Backflippen maar

En alsof dit nog niet gek genoeg is wacht je nog een extra prijs als je ook nog even een backflip maakt. Het Zwarte Cross Festival is het eerste festival ter wereld waar er met een motor over een podium gesprongen wordt. Maar met één keertje over het podium springen ben je er nog niet. De sprong zal in het weekend namelijk meerdere keren per dag moeten plaatsvinden.


Een sprongetje van 30 meter

De sprong gaat koste wat kost door. “Als niemand zich aanmeldt, springen we desnoods zelf”, aldus organisatoren Hendrik Jan Lovink en Gijs Jolink. Hopelijk weten ze wat ze zeggen, want het is geen klein sprongetje... Aan de zijkanten van het podium worden een spring- en landingschans gebouwd van steigermateriaal (zie afbeelding). De stuntrijder zal uiteindelijk een sprong maken van ruim 25 meter hoog en ruim 30 meter ver.

Testritjes

In de week voorafgaand aan het festival wordt een testdag gehouden waarop gekeken wordt of de aangemelde personen daadwerkelijk goed genoeg motor kunnen rijden. Dat lijkt ons een heel strak plan. Denk jij dat je deze sprong wel aan kan en wil je een zakcentje bijverdienen? Meld je dan nu aan!

>> Ik wil de sprong wagen!

Kaarten Zwarte Cross

Ben jij geen ultieme waaghals maar wil je gewoon van de cross en de muziek genieten? Dan kun je nog gewoon kaartjes kopen. De Zwarte Cross zal dit jaar plaatsvinden op 20, 21 en 22 juli in Lichtenvoorde.

>> Meer info Zwarte Cross

Gaat Hendrik Jan mee of zegt ie nee?

Giel interviewde Hendrik Jan Lovink over de stunt en speelde ook nog even stiekem het spel "Gaat ie mee of zegt ie nee" met hem:

Ster advertentie
Ster advertentie