Meer NPO
STER Advertentie

De weergaloze cross van 3FM-dj Wijnand op de Zwarte Cross

De weergaloze cross van 3FM-dj Wijnand op de Zwarte Cross

Zondag 15 juli 2018 - 08:51 uur

Start de motoren, want het is Zwarte Cross-weekend! Sinds een aantal edities doet 3FM eigenlijk ieder jaar ook zelf mee met de cross. Vorig jaar was dat 3FM-dj Frank samen met Joshua van Chef'Special en dit jaar springt Wijnand op zijn Vespa tijdens de brommerklasse! 

De voorbereiding

Samen met Joey van 'Vol Gas Met Joey' sleutelde Wijnand een prachtig exemplaartje in elkaar waarmee hij die befaamde brommerklasse wel eens zou laten zien hoe je moet crossen. Vol goede moed ging het tweetal, gevolgd door camera's van 3FM, vrijdag richting Lichtenvoorde.

De race

Nog even de laatste dingetjes fine tunen, Sinterklaas-pakkie aan en gaan! En gaan deed 'ie. Hij lag misschien niet meteen op kop, maar wat een genot straalde hij uit. Lekker op z'n scootertje crosste hij langs de tribunes die volgeladen waren met publiek. Een beetje zwaaien, een beetje stralen, dat deed Wijnand.

Totdat het noodlot toesloeg... Tijdens de tweede ronde moest hij stoppen toen hij een heuvel op moest omdat het te vol met brommers werd. En toen... Toen kreeg hij hem niet meer gestart en werd Wijnand genoodzaakt om zijn cross op te geven. Maar wat een held was je Wijnand! Volgend jaar weer?

Kijk live naar 3FM

Lees ook