Meer NPO
STER Advertentie

Duizenden levensgenieters zijn stil op Zwarte Cross

Duizenden levensgenieters zijn stil op Zwarte Cross
Bart van der Putten

Zaterdag 14 juli 2018 - 09:14 uur

De eerste officiƫle dag van de Zwarte Cross 2018 stond stil bij het leven. En dat deden ze prachtig! Alle tienduizenden!

Zwarte Cross x Amnesty International

Zwarte Cross en Amnesty International organiseren elk jaar een ludieke actie om aandacht te vragen voor mensenrechten. Dit jaar was dat de Levendenherdenking; 50 seconden stil met daarna 10 seconden juichen, joelen en het leven vieren. Op deze positieve manier vragen ze aandacht voor de vrijheid, aangezien dit niet overal vanzelfsprekend is. En waar kun je het leven beter vieren dan op de Zwarte Cross? 

Kijk hier hoe dat eruitzag:

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"We hebben het goed in Nederland"

Mede-oprichter van de Feestfabriek, organisator van de Zwarte Cross, Gijs Jolink geeft aan: "We leven in vrijheid, er is sprake van democratie en er is een vangnet voor mensen die het minder hebben. Onze vrijheid is niet vanzelf gekomen, daar is geweldloos en vreedzaam voor gestreden door vrijheidsstrijders, geallieerde soldaten en organisaties van Amnesty International. Met de Levendenherdenking willen we iedereen hiervan bewust maken."

Eerdere stunts waren onder andere de Naked Run For Freedom (Zwarte Crossers die naakt een ronde over de crossbaan renden), A Giant Backflip For Mankind (wereldrecordsprong van 44 meter) en de sprong van de 80 meter hoge toren midden op het terrein.

Kijk live naar 3FM

Lees ook