Weekend Wijnand (KRO-NCRV)

Weekend Wijnand in het wild: het dier van de maand juni

  1. Nieuwschevron right
  2. Weekend Wijnand in het wild: het dier van de maand juni

Boswachter Thomas vertelt Wijnand iedere maand over het dier van de maand. Ook in juni kiest Thomas een dier uit wat je kunt spotten deze maand. Zelf heeft 'ie hem de afgelopen week al mogen aanschouwen. Kun jij aan de hand van de uitleg raden welk diertje het is?

Strandjes en rivieren

Het dier van de maand juni heeft een heleboel voordelen. Je hoeft er niet vroeg voor uit je bed en kunt hem vinden langs strandjes en rivieren. Wat wil je nog meer in zo'n warme maand als juni?! Boswachter Thomas spotte het diertje zelf al in een struik, waar het beestje aan het opdrogen was. Het diertje ontstond zo'n vier jaar geleden, op de bodem van de rivier. Als larf kroop hij het strandje op en daar moest hij in slechts een uur tijd zijn larvenvelletje verliezen en ontpoppen tot het dier dat hij vandaag de dag is!

Grootste vliegende insect in Nederland

Het beestje van de maand juni is het grootste vliegende insect dat in Nederland voorkomt. Nadat 'ie een aantal jaar weggeweest is, is hij nu gelukkig weer helemaal terug. De libelle is geel met zwart, heeft groene ogen en die oogjes staan uit elkaar. Het is natuurlijk niet zomaar een libelle, maar een van de 65(!) soorten! Het dier van de maand juni is de Rivierrombout!

Benieuwd waar je naar moet zoeken de komende maand? Hier zie je precies hoe het beestje eruit ziet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie