Wijnand Speelman

Za, zo: 09:00 tot 12:00

Nu op 3FM: -

Wijnand (KRO-NCRV)

Lekker aan het werk? Wijnand werkt met je mee! Of je nou druk bezig bent in het weekend, of je hebt gewoon zin in een dikke portie lekkere muziek: Wijnand is daar voor je. Elk weekend is 'ie tussen 09:00 en 12:00 te horen op je radio. Zo maakt deze uit Houten afkomstige dj je weekend nèt ietsje beter.

Wijnand Speelman

Volg Wijnand Speelman

Wijnand Speelman

Wijnand ziet het levenslicht in 1988 in Houten. Al vroeg huilt Wijnand mee met de radio. Als puber heeft hij geen Nikes waarmee hij de blits kan maken in Houten en is hij geen fan van Ajax. Ondanks deze sociale bindmiddelen groeit Wijnand zonder veel problemen op en meent hij zelfs dat de middelbare school de hemel is. Soms mist hij het nog wel eens, de schoolfeestjes, theater, schoolreisjes en de meisjes.

Lees verder

In zijn middelbare school-periode ziet Wijnand een glorieuze toekomst voor zich als trucker. Maar als hij Giel Beelen voor het eerst hoort, is Wijnand om. Hij moét DJ worden. Gelukkig zit hij al vanaf zijn achtste te frunniken op de 27 mc (algemene breedband). Magisch vindt hij dat, want je wist nooit of er geluisterd werd en door wie dan wel. Als er al iemand terugpraat, is dat een sympathieke hijskraanmachinist of een trucker. Met portofoons, scanners en 'bakkies' leert Wijnand de kneepjes van het radiovak. Al snel wordt hij krantenjongen bij Giel en mag hij radio maken bij Xnoizz van de EO.

Vanaf september 2012 maakt de carrière van Wijnand een sprong. Samen met Barend van Deelen stroomt hij door vanuit het nachtteam naar een eigen programma op de zondagavond met de treffende titel Barend en Wijnand. Diezelfde maand mag hij samen met Barend ook het magische radiomoment van de hele, hele late vrijdagavond vullen op 3FM. In dat jaar winnen ze samen een Marconi Award voor 'Aanstormend Talent' en Wijnand is daar ontzettend trots op. Op alles wat hij met Barend doet trouwens!

Dat gaat een aantal jaren lekker en Wijnand bewijst zich in de gezamenlijke uitzendingen en zeker ook op de festivals waar hij voor 3FM verslag mag doen. Als in augustus de zender een beetje geshuffeld wordt, krijgt Wijnand een mooie kans: hij mag je in het weekend vanaf een uurtje of negen wakker maken onder de titel Weekend Wijnand. Dat is niet alles, want met zijn radiomaatje Barend is hij elke vrijdagavond te horen met ultieme vrijdagavondradio.

Wijnand is elke zaterdag en zondag te horen tussen 09:00 en 12:00.

Fragmenten

Uitzendingen

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen