Nu op 3FM: -

Videoclip: back to the 80's met The Great Communicators

Donderdag 23 februari 2017 - 16:00 uur

Een nieuwe videoclip, zangeres en uhhhh... alter ego's? The Great Communicators zijn terug met hun derde single 'Old Car' van debuutalbum Lucky Horse.

Na 'Motion' en 'Big Ideas' is dit alweer de derde nieuwe single van voormalig 3FM Serious Talent The Great Communicators. Maar dat is niet alles wat nieuw is. Begin dit jaar verliet zangeres Gaia de band en nam Shawnee Erfmann de rol van leadzangeres over. We belden met Arend (zanger) over alle nieuwe ontwikkelingen.

"We hebben flink wat audities gedaan waar Shawnee ver boven iedereen uitstak. Het klikte meteen en na een maand repeteren, hebben we onze eerste optredens er nu opzitten en dat gaat heel erg goed."

'Old Car'

Dus nieuwe ronde, nieuwe kansen. En die gaan ze in met 'Old Car', de song met — als we Arend (zanger) moeten geloven — de meest cryptische tekst die hij ooit heeft geschreven.

"Het is nogal moeilijk te achterhalen waar het nummer over gaat. Het enige wat ik erover kan zeggen is dat het soms beter is om het verleden onaangeroerd te laten."

Maar jij weet wel waar het nummer over gaat, toch Arend?

"Haha ja. Ik wel. Luisteraars mogen zelf weten hoe ze het interpreteren en wie weet vertel ik ooit het echte verhaal."

De videoclip

Heel mysterieus. De videoclip aan de andere kant is een stuk minder mysterieus en is een groot 80s fitness fest inclusief funky dancemoves. En dus alter ego's...

"We wilden eigenlijk iets met booby traps doen, wat uiteindelijk aan het eind ook is gelukt. We werkten samen met Starsquid en zij kwamen op het idee van een sporthal en toen werd de rest er al redelijk snel aan toegevoegd."

Enne die Alter Ego's?

"Haha! Ja, dat is tijdens de opnames heel natuurlijk ontstaan. Het was redelijk snel duidelijk wie wie was. Een mooie personificatie van onze eigen trekjes."

The Great Communicators live zien?

Dat kan zeker! In maart spelen ze onder andere in Utrecht en Heerlen. En het allerleukste is dat wij kaarten weggeven voor die show in de EKKO in Utrecht. Wil je erbij zijn? Natuurlijk wil je dat! Stuur effe een mailtje met motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Meer 3FM en The Great Communicators:

>> The Great Communicators: "Muzikant zijn is gekkenwerk"
>> 'Big Ideas' van The Great Communicators zit vol zon, billen en softijsjes
>> The Great Communicators coveren The Chainsmokers

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen