Meer NPO
STER Advertentie

Big2: "Niemand heeft door waar 'Hey DJ' op gebaseerd is!"

Big2: "Niemand heeft door waar 'Hey DJ' op gebaseerd is!"
Sheridan Flipse

Maandag 23 april 2018 - 09:01 uur

Twan van Steenhoven, aka Big2, neemt plaats in de 3FM Livebox om Michiel Veenstra te vertellen welke liedjes grote invloed hebben gehad op zijn muziek. Hij praat over beef in de hiphopwereld, zijn allergrootste voorbeelden en het liedje waaruit hij en Willy dé inspiratie voor 'Hey DJ' haalden.

De grote namen, Tupac, Dr. Dre en Eminem, komen natuurlijk allemaal voorbij in het gesprek met Twan. En niet alleen om hun rapkunsten, maar ook om de producerskills: "Dr. Dre is een gigantisch voorbeeld als producer en hoe hij het zakelijk allemaal aanpakt. Als ik Straight Outta Compton kijk en wat daar is uitgekomen, vind ik het gewoon gruwelijk."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zijn moeder kiest zijn singles

Twan blijkt positief beïnvloed door de muziek waar zijn moeder naar luistert. Zo staat 'Summertime' van Janis Joplin in zijn lijstje omdat zijn moeder en hem daar samen veel naar luisterden. En blijkt dat Twans moeder ook fan is van zijn huidige oeuvre: "Ze vindt dansnummers altijd heel leuk. Ze zei over m'n nieuwe single 'Ik Wil Dat Je Danst': 'Dat moet de nieuwe single worden! Te gek nummer!'"

Hey teacher, leave those kids alone!

Wat blijkt, die invloeden van zijn moeder zijn voorzichtig ook de muziek van Twan binnen gesijpeld! Voor Michiel was dit ook nieuws. Het blijkt dat het zinnetje 'Hey DJ, draai nog maar een plaat!' gewoon één op één geïnspireerd is door de fameuze kreet 'Hey teacher, leave those kids alone!' uit 'Another Brick In The Wall' van Pink Floyd. Klassiekertje, hoor!

DE 5 ESSENTIAL TRACKS PODCAST

Elke week hoor je Michiel ook op KX Radio met zijn 5 Essential Tracks Podcast, op maandag tussen 14:00 en 15:00 uur. Deze uitzending is extra speciaal want Twan komt naar Hilversum om een extra uitgebreide podcast te maken, met nog wat extra Essential Tracks. Je checkt de podcasts hier.

MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Kijk live naar 3FM

Lees ook