Meer NPO
STER Advertentie

YUNGBLUD: "Female empowerment, yeah!"

YUNGBLUD: "Female empowerment, yeah!"
Edwin Siahaija

Maandag 5 februari 2018 - 09:00 uur

Hij kwam in 2017 met de hit 'I Love You Will You Marry Me' en daar zeggen we graag 'ja' op. Want wat is 'ie leuk, die Dominic Harrison (beter bekend als YUNGBLUD). 3FM-dj Michiel Veenstra sprak tijdens Eurosonic Noorderslag 2018 met hem over zijn 5 Essential Tracks en wat blijkt? Hij is een stoere punkrocker, maar ook hartstikke enthousiast, lief en een enorme voorstander van female empowerment.

Stuiterbal 

Wat Michiel vooral is bijgebleven van YUNGBLUD is dat hij een enorm energieke stuiterbal is: "Ik heb in tijden niet zoveel energie in één lichaam gezien. Ik sprak hem een kleine 15 minuten en de yeah yeah yeah, let's go's en de highfives vlogen me om de oren. Zijn enthousiasme is ook terug te zien op zijn social media en dat is ook precies de energie die je te zien krijgt als je hem live ziet." 

YUNGBLUD speelde in de watertoren zijn eigen 'I Love You Will You Mary Me' én een cover van Dua Lipa en Camila Cabello, waarbij hij 'New Rules' en 'Havana' in een nieuw jasje steekt. Michiel: "Ik heb hem zien spelen in de watertoren en in Huize Maas. In feite gebeurt er niets nieuws, maar zijn performance is zó goed en heel energiek."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Polygraph Eyes' vertelt een verhaal

Los van het feit dat YUNGBLUD een enorme stuiterbal is, heeft hij ook echt wat te vertellen. "Het is vooral tof om naar hem te kijken, omdat hij goed nadenkt over wat hij doet en vertelt, zoals het nummer 'Polygraph Eyes'." Dit nummer gaat over misbruik van vrouwen en YUNGBLUD wil door middel van deze boodschap duidelijk maken dat dit absoluut NIET okay is.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gelukkig wordt men zich hier steeds meer bewust van. YUNGBLUD: "It’s definitely empowering, I think. It is a big issue and to see all this female empowerment going on right now, is just so fucking cool."

YUNGBLUD is daarom ook een grote fan van Dua Lipa en Camila Cabello: "These two girls are really leading the way for female empowerment at the minute. Camila Cabello is so politically driven online and Dua Lipa just released a song called 'I Don’t Give A Fuck', and I just think that’s sick."

"De combinatie van het heerlijk jong en onbezonnen zijn, maar wél weten waar hij het over heeft, maakt hem zo bijzonder," aldus Michiel. "Ik zou makkelijk liedjes met hem kunnen shuffelen en een biertje erbij drinken. Ik zou me geen moment vervelen". 

DE 5 ESSENTIAL TRACKS PODCAST

Elke week hoor je Michiel ook op KX Radio met zijn 5 Essential Tracks Podcast, op maandag tussen 14:00 en 15:00 uur. Je checkt de podcast hier.

MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Kijk live naar 3FM

Lees ook