Meer NPO

Tannaz Hajeby

Tannaz Hajeby

Tannaz wordt geboren op 25 Mei 1995, haar eerste aanraking met muziek was toen ze als vier-jarig kindje muziekvideo's voorbij zag flitsen op tv. Wanneer 'Big Big World' van Emilia op de buis komt beginnen de tranen te lopen. Tannaz wordt geraakt door muziek.

Ze begint naarmate ze ouder wordt met dansen, schrijven en zingen. Voor alleen de laatste twee blijkt ze talent te hebben dus stopt ze alleen met de eerste. Met talentenjachten op school wint ze twee prijzen, in principe baadt ze gewoon in muzikaliteit. Ze begint actief te worden op YouTube en praat intro's vol met zelfgeschreven poëzie.

Het is haar omgeving die haar motiveert radio te gaan maken. Ook een telefoongesprek met Eva Koreman stimuleert haar om die droom na te jagen. Ze zoekt haar geluk eerst bij de commerciële waar ze wordt afgewezen. Gelukkig heeft Habbohotel een plaatsje voor haar waar ze op het Habbochannel vanuit haar slaapkamer begint te werken aan haar droom. Op waardering hoeft ze niet lang te wachten, na een jaar ontvangt ze daar al de titel voor beste vrouwelijke DJ. Niet bijzonder zegt ze zelf, maar wel een bevestiging en stimulans om haarzelf serieuzer te gaan nemen.

Door een demo en een gesprek mag ze een maand radio gaan maken bij Zaanradio waar ze in de tussentijd de selectiedagen mag bezoeken bij FunX. Het duurt een jaar lang werken in de nacht, maar haar droom kwam eindelijk uit. Onder de vleugels van de EO gaat ze aan de slag bij 3FM. Tannaz is elke vrijdagnacht te horen tussen 02:00 en 04:00.

Shows

Populair op 3FM