Meer NPO
STER Advertentie

#THROWBACK: vorig jaar won Palmsy de Sziget podiumplek

#THROWBACK: vorig jaar won Palmsy de Sziget podiumplek
Ben Houdijk

Maandag 2 april 2018 - 12:29 uur

De band Palmsy won vorig jaar de 3FM x Sziget Podiumplek en veroverde een plekje op het befaamde festival in Boedapest. De zomer van 2017 was één groot hoogtepunt voor de vier mannen. Dit jaar kun jij misschien wel net zo'n zomer krijgen! Check daarvoor even deze plek op het internet.

Een goed feestje

Van wedstrijden hielden de mannen van Palmsy niet echt. Aan de 3FM x Sziget Band Contest deden ze wél mee. "Omdat je dan een écht toffe prijs kunt winnen", vindt bassist Ties. "De avond was erg leuk. We vonden onszelf zeker niet de beste deelnemers. Ik had er niet veel van verwacht om eerlijk te zijn." Toch won Palmsy en kregen ze de podiumplek op het Hongaarse Sziget, een droom die uitkwam.

"Ik had het totaal niet verwacht", vertelt Pim. "Ik zat zelfs al in de auto naar huis. Ik had 3FM aanstaan en hoorde Frank van der Lende ineens Palmsmie zeggen! Ik zat daar op de A28 te krijsen in de auto. Het was zo vet, ook al zei hij onze naam fout, haha..." De rest van de band was nog wel in de Melkweg tijdens de bekendmaking. "We hebben nog lang doorgefeest. Zo ongeveer al het bier daar hebben we opgedronken."

Spelen op Sziget

Want hoe is dat nou, optreden op Sziget? Het is natuurlijk een kans die je niet zomaar krijgt, daarom was het extra speciaal voor de band. "Sziget was supervet", vertelt frontman Morris. "De show ging best goed, het podium was leuk, het geluid was ook erg goed, het was alleen zó warm. Na vijf songs in de set was het fucking hard werken, je voelt jezelf gewoon oververhit raken. Je bent helemaal kletsnat, je staat in de brandende zon en al je pedalen smelten weg. Daar moet je mee zien te dealen, maar ik heb er een heel tevreden gevoel over."

 

De band was behoorlijk populair op Sziget. Mensen sprongen de brandende zon gewoon in om naar Palmsy te komen kijken. "Mensen stonden met waterpistooltjes naar ons te kijken en te dansen op onze muziek", vertelt Ties. "Er waren daarnaast ook veel Nederlanders op het festival en die reageerden allemaal supergoed op de show. Het was een hele energieke show en dat terwijl het zo warm was." 

Wil jij ook spelen op Sziget?! Meld jouw act dan heul snel aan en klik hierrrrr. 

Kijk live naar 3FM

Lees ook