Meer NPO

Veelgestelde vragen

3FM Serious Request: Lifeline

Wanneer vind 3FM Serious Request: Lifeline plaats?

3FM Serious Request: Lifeline vindt plaats van 18 t/m 24 december 2018.

Is TivoliVredenburg dan nu het Glazen Huis?

Er is dit jaar geen Glazen Huis. TivoliVredenburg in Utrecht is het hoofdkwartier van 3FM Serious Request: Lifeline. Dit is tevens het eindpunt op de laatste dag van de tocht die de drie dj-teams gaan maken (24 december). In TivoliVredenburg worden de hele week vette acties, evenementen, optredens en workshops georganiseerd. Genoeg te doen dus! Vind je het leuker om het land in te trekken? Dan kun je een stuk meelopen met de 3FM-dj’s. Je kunt via de livestreams precies zien waar de Lifeline loopt.

Waarom is er dit jaar geen Glazen Huis?

Hoewel het Glazen Huis 14 jaar lang onderdeel was van 3FM Serious Request gaan we deze keer met DJ-teams het land in op weg van actie naar actie. Op deze manier kunnen we de georganiseerde acties, die 3FM Serious Request tot een succes maken, nóg beter onder de aandacht brengen en zo hopelijk nog meer mensen motiveren om in actie te komen.

Waarom is het dit jaar anders?

3FM Serious Request is al jaren een succes waarmee fantastische doelen zijn bereikt. Wat ooit klein begon op ‘de Neude’ in Utrecht is uitgegroeid tot een enorm evenement. Inmiddels zijn we veertien jaar verder en heeft de vorige 3FM-generatie - van makers en luisteraars - plaats gemaakt voor een nieuwe generatie.

Deze editie van 3FM Serious Request is voor deze nieuwe generatie 3FM. Het gevoel en het doel van de actie zijn niet veranderd, maar door het land in te gaan kunnen we het publiek meer dan ooit bij 3FM Serious Request betrekken.

Wat kan het Rode Kruis concreet doen om te helpen?

Elk doel vraagt natuurlijk om een andere aanpak! Hierover krijg je meer informatie via de homepage. Hieronder vind je een korte samenvatting.

Reanimatie in Nederland
Weet jij wat je moet doen als iemand in jouw omgeving ineens een hartstilstand krijgt? Het Rode Kruis leert mensen hoe ze moeten handelen in zo’n noodsituatie door middel van reanimatiecursussen. Daarnaast plaatsen ze ook AEDs (defibrillators) door heel Nederland.

Bescherming tegen natuurgeweld
Het Rode Kruis ondersteunt mensen die te maken krijgen met natuurrampen bijvoorbeeld met het verspreiden van eerste levensbehoeften en tools om huizen weer op te bouwen, maar ook met het installeren of faciliteren van waarschuwingsmechanismes. Dit wordt zo duurzaam mogelijk gedaan, zodat de oplossing niet tijdelijk is maar mensen ook écht verder helpt.

Noodhulp bij oorlog en conflicten
Mensen in conflictgebieden worden door het Rode Kruis niet alleen geholpen met medische hulp, maar ze zorgen er ook voor dat de mensen die noodgedwongen op de vlucht moesten slaan beschikking hebben over eten, drinken en een plek om te wonen, bijvoorbeeld in een oude school.

Wat is 3FM Serious Request: Lifeline?

Met 3FM Serious Request: De Lifeline zet NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor het redden van levens. Dit jaar doen we dat voor drie thema’s: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

In de week voor kerst (18-24 december) trekken er drie teams met 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie. Ze gaan op een barre tocht door Nederland om op kerstavond hopelijk aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht, de headquarters van de actie én de plek waar 3FM Serious Request begon in 2004.

Zij lopen van plaats naar plaats met als doel om jullie acties en evenementen te ondersteunen. 24 uur per dag maken zij live radio vanuit heel het land en zijn ze via livestreams online en op televisie te volgen. 

Met de aandacht die zij genereren, informeren ze het publiek over de thema’s en roepen zij op om in actie te komen: tegen betaling verzoeknummers aanvragen, doneren en evenementen opzetten die bezocht kunnen worden, zoals een gamemarathon in de kantine van je voetbalvereniging of een rooftopparty op je dakterras (ja inderdaad, midden in de winter). Alles wat geld en awareness opbrengt voor deze drie doelen is geoorloofd!

Met de opbrengst biedt het Rode Kruis hulp aan mensen die dit hard nodig hebben, in binnen- en buitenland.

Waar kan ik 3FM Serious Request: Lifeline volgen?

3FM Serious Request: Lifeline is 24 uur per dag via radio, online en televisie te volgen. Maar je kunt ook naar het hoofdkwartier van de actie komen, in TivoliVredenburg in Utrecht. Of kijken of je de 3FM-dj teams kunt vinden… Misschien komt hun wandeltocht wel heel dicht langs jouw huis!

Is de actie alleen in Nederland?

3FM Serious Request is een initiatief is van NPO 3FM, maar verschillende landen hebben het concept overgenomen. Eerder waren dat bijvoorbeeld Wallonië, Oostenrijk, Zweden, Letland, Zwitserland en Roemenië. 

3FM Serious Request: Lifeline is echter wel een totaal nieuw concept, welke als eerste in Nederland uitgevoerd wordt. 

Welke 3FM-dj gaat dit jaar op reis? En waarheen?

Welke dj dit jaar op reis gaat is nog niet duidelijk. Hier wordt later meer over bekendgemaakt.

Waarom ontvang ik e-mails van het Rode Kruis over 3FM Serious Request: Lifeline?

Als je 3FM Serious Request eerder hebt gesteund, gaan we ervan uit dat je geïnteresseerd bent in nieuws over 3FM Serious Request: Lifeline. We gebruiken jouw e-mailadres om je te bedanken en geven een terugkoppeling van de besteding van voorgaande edities van 3FM Serious Request. Heb je daar geen behoefte aan, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Welke 3FM-dj's zitten er in de teams?

Er zijn drie dj-teams. 

Team 1: Sander Hoogendoorn en Eva Koreman
Team 2: Jorien Renkema en Rob Janssen
Team 3: Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen

De doelen

Moet ik per se 1 van die 3 doelen kiezen?

Nee, je hoeft niet per se één doel te kiezen. Je kunt ook een algemene donatie doen, jouw donatie zal dan worden opgesplitst in drie evenredige delen die verspreid worden over de drie doelen.

Waarom is er dit jaar voor 3 doelen gekozen in plaats van 1?

De afgelopen jaren is er veel vraag geweest naar verschillende doelen, zowel voor binnen- als buitenland. Het uiteindelijke doel van 3FM Serious Request: Lifeline is natuurlijk om zoveel mogelijk mensen in de wereld te helpen. Mede daarom kun je dit jaar zélf bepalen voor welk doel jij in actie komt. Zo krijg je de mogelijkheid om in actie te komen voor iets waar jij je persoonlijk bij betrokken voelt.

Wat zijn de doelen van 3FM Serious Request: Lifeline?

Je kunt je dit jaar inzetten voor drie thema’s: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

Reanimeren in Nederland
Iedere dag krijgen 35 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Een hartstilstand zie je niet aankomen, kan iedereen overkomen en dus ook iemand in jouw directe omgeving treffen. Bijna 75% van de Nederlanders weet niet of nauwelijks wat te doen als iemand een hartstilstand krijgt, en al helemaal niet hoe een AED precies werkt. En dat terwijl reanimatie en het gebruik van AED in de eerste 6 minuten ervoor kunnen zorgen dat de overlevingskans met 50% toeneemt.

Het Rode Kruis zorgt dat ook jij kan helpen om levens te redden door het geven van reanimatiecursussen en door heel Nederland te voorzien van AEDs (defibrillators). 

Bescherming tegen natuurgeweld
Extreme hittegolven, orkanen, overstromingen… Het weer domineerde dit jaar vaak het nieuws. Mede door klimaatverandering krijgen steeds meer mensen te maken met dit soort zware natuurrampen. De effecten zijn desastreus: alleen al vorig jaar werden 90 miljoen mensen getroffen door natuurgeweld. 11.000 van hen overleefden dit niet of raakten vermist. 

Het Rode Kruis zorgt dat natuurrampen minder ontwrichtend zijn, en beperkt  de gevolgen ervan zoveel mogelijk voor mensen en hun bezittingen. Dat doet zij door rampen te voorspellen, te waarschuwen en beschermen, en door goede en snelle hulpverlening voor te bereiden.

Noodhulp bij oorlog en conflicten
Elke 2 seconden moet iemand zijn of haar huis verlaten door conflict of oorlog. Het gaat om gewone burgers die slachtoffer zijn van strijd of onderdrukking in hun land. Sommigen van hen moeten in een andere regio of land op zoek naar veiligheid. Het overgrote deel blijft noodgedwongen achter en probeert te overleven in kapotgeschoten huizen, met een constante dreiging van geweld, gebrek aan gezondheidszorg en geen geld voor eten of drinken.

Het Rode Kruis biedt medische hulp, maar zorgt ook voor hulp bij de eerste levensbehoeften als schoon drinkwater, voedsel en praktische opvang als iemand nergens terecht kan.

Naar welke landen gaat het ingezamelde geld?

Dit zal uiteindelijk afhankelijk zijn van hoeveel geld per doel wordt opgehaald. In Nederland wordt de opbrengst bedrag gebruikt om reanimatiecursussen te organiseren op scholen, bij sportclubs, buurthuizen en wijkteams en door het hele land AED’s (defibrillators) te plaatsen. 

De opbrengst voor de twee internationale doelen gaat bijvoorbeeld naar projecten in de Filipijnen of Haïti, waar veel natuurrampen voorkomen, en het Rode Kruis de opbrengst kan gebruiken voor activiteiten waarmee we de bevolking voorbereiden op die rampen, op tijd waarschuwen en beschermen tegen de impact daarvan.

Of naar landen als Zuid-Soedan of Oekraïne, waar de bevolking gebukt gaat onder een langlopend conflict en dringend meer noodhulp nodig is, zoals crisisopvang, medische hulp en hulp bij de eerste levensbehoefte als schoon drinkwater en voedsel.

Opbrengst / besteding van het geld

Hoeveel geld haalt 3FM op met 3FM Serious Request: Lifeline?

Dit is de allereerste keer dat 3FM Serious Request er totaal anders uit gaat zien. Hoeveel geld er dit jaar opgehaald gaat worden is dus nog niet te schatten. Er is geen streefbedrag, elke euro die we inzamelen tijdens 3FM Serious Request: Lifeline is er één die we kunnen inzetten voor een mooiere wereld. Elke euro telt. We hopen dat veel mensen in actie komen en willen meehelpen.

Hoeveel van het opgehaalde geld van 3FM Serious Request: Lifeline gaat naar het Rode Kruis?

De opbrengst van 3FM Serious Request gaat geheel naar het Rode Kruis. Het Rode Kruis gebruikt maximaal 7 procent van de opbrengst om de actie mogelijk te maken. Over de precieze besteding van deze 7% vind je meer informatie bij het Rode Kruis.

Is het geld van alle edities al besteed?

Elk jaar vertelt het Rode Kruis hoe zij het geld hebben besteed. Binnenkort komt er een update over de besteding van de opbrengst van 3FM Serious Request 2017 én over de voorgaande jaren.  

Actieweek

Wat is er in TivoliVredenburg te doen en kan ik langskomen?

Over een tijdje wordt het blokkenschema bekendgemaakt van alle activiteiten die plaatsvinden in TivoliVredenburg. Denk aan optredens van artiesten, grote (nachtelijke) feestjes, filmvertoningen, inspirerende TedTalks, thema-events, workshops… Van alles! Uiteraard kun je langskomen.

Kan ik nog steeds een plaatje aanvragen?

Dat kan zeker! Het aanvragen van je favoriete nummer is nog steeds een manier om 3FM Serious Request: Lifeline te steunen. 

Mogen de dj's nu eten?

De dj’s mogen deze keer gewoon eten, maar de grote vraag is: hoe gaan zij hun eigen maaltijd regelen? 

Kan ik de dj-teams helpen?

Dat kan zeker! Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan de acties en evenementen die worden georganiseerd, zelf een actie starten of simpelweg een stukje meelopen met de 3FM-dj's.

Hoever moeten de dj's lopen?

Dat hangt helemaal af van de routes. Deze zijn inmiddels bekend en vind je hieronder.

Sander en Eva: Vlieland, Oost-Vlieland, Harlingen, Dijksterburen, Zurich, Kornwerderzand, Breezanddijk, Den Oever, Wieringerwerf, Medemblik, Opperdoes, Twisk, Bennemeer, Wijzend, Wognum, Hoorn, Scharwoude, Oosthuizen, Edam, Volendam, Zedde, Monnickendam, Broek In Waterland, Zunderdorp, Amsterdam Noord, Schellingwoude, Amsterdam Oost, Diemen, Amsterdam Bijlmer, Gaasperdam, Abcoude, Baambrugge, Loenersloot, Loenen, Kerklaan, Nieuwersluis, Breukelen, Maarssen en Utrecht.

Jorien en Rob: Weert, Maarheeze, Sterksel, Euvelwegen, Ginderover, Heeze, Kreijl, Geldrop, Eindhoven, Woensel, Best, Liempde, Den Berg, Boxtel, Tongeren, Haaren, Oisterwijk, Tilburg, Riel, Spaansehoek, Vijfhuizen, Gilze, Verhoven, Raakeind, Hoge Aard, Eikberg, Bavel, Breda, Teteringen, Oosterhout, Raamsdonksveer, Hank, Vierbannen, Nieuwendijk, Sleeuwijk, Gorinchem, Arkel, Nieuwland, Meerkerk, Sluis, Ameide, Lopik, Benschop, IJsselstein, Nieuwegein en Utrecht.

Mark en Rámon: Hengelo, Enschede, Usselo, Boekelo, Haaksbergen, Langelo, Mallem, Eibergen, Hupsel, Avest, Groenlo, Lievelde, Lichtenvoorde, Harreveld, Varsseveld, Westendorp, Doetinchem, Meerenbroek, Wehl, Kleindorp, Loil, Didam, Zevenaar, Duiven, De Eng, Westervoort, Arnhem, Oosterbeek, Doorwerth, Kievitsdel, Heelsum, Renkum, Wageningen, Rhenen, Remmerden, Elst, Amerongen, Leersum, Wijk Bij Duurstede, Cothen, Werkhoven, Odijk, Bunnik en Utrecht. 

Ik heb geld ingezameld en wil dit aanbieden. Hoe kan dat?

Je kunt dit jaar op meerdere manieren jouw opgehaalde geld aanbieden. Je kunt met je cheque langskomen in TivoliVredenburg, het geld digitaal overmaken of de cheque/het cash bedrag persoonlijk geven aan de 3FM-dj’s die de Lifeline lopen.

Waar slapen de dj's?

Misschien wel bij jou thuis! De dj’s moeten namelijk hun eigen onderkomen en maaltijden regelen. Waarschijnlijk gaat dat wel goedkomen met alle behulpzame reacties die er tot nu toe binnenkomen vanuit het hele land. Thanks daarvoor!

Als je toch een steentje wilt bijdragen, ga dan naar 3FM.nl/kominactie. Daar kun je een eigen actie aanmaken en daarmee geld ophalen. Dát kun je dan overhandigen in TivoliVredenburg of op de route van de Lifeline-teams!

Ik wil een (horeca)vergunning aanvragen

Voor een horecavergunning in Utrecht moet je bij de Gemeente Utrecht aankloppen.

Is er een eindshow?

Hier wordt later meer over bekendgemaakt. 

Ik wil iets organiseren in de binnenstad van Utrecht

Wil jij iets organiseren in de binnenstad van Utrecht en heb je daar een locatie voor nodig? De Gemeente Utrecht is de place to be!

Kom in actie

Wat is het verschil tussen een actie en een evenement?

Als je een actie organiseert voor 3FM Serious Request kan dat uit tientallen verschillende dingen bestaan: flessen inzamelen, cupcakes bakken, auto’s wassen, karweitjes voor geld, iets zelfgemaakts verkopen, wat dan ook. 

Je kunt het ook iets groter aanpakken en een evenement organiseren waarvoor je geld vraagt van deelnemers: denk hierbij aan een gamemarathon in de kantine van de voetbalvereniging of een toffe rooftopparty op het dak van je (studenten-)huis. Echt alles kan en mag! Als mensen maar iets doneren om er onderdeel van uit te maken en jullie een mooie tijd hebben met je evenement!

Hoe start ik een actie of evenement?

Op 3fm.nl/seriousrequest vind je alle informatie. Je vindt acties en evenementen die je één op één kunt overnemen en een paar voorbeelden die jou kunnen inspireren. Ook kun je natuurlijk met meerdere mensen een actie of evenement opzetten. Bijvoorbeeld met je bedrijf en/of afdeling of met school of de sportvereniging.

Zet je met meerdere mensen een actie of evenement op? Maak dan goede afspraken over wie wat doet en hoe de (financiële) afhandeling loopt.

Hoe wordt mijn actie een succes?

Breng zoveel mogelijk mensen op de hoogte van jouw actie. Meld je actie allereerst aan op de 3FM Serious Request website en deel je actie zoveel mogelijk via social media.

Hoe zorg ik dat de dj's met de Lifeline langs mijn actie/evenement komen?

Registreer je actie. Hoe meer gegevens we van jou hebben, hoe beter. Het redactie- en productieteam van 3FM Serious Request zijn altijd op zoek naar toffe acties. Vergeet niet aan te vinken dat 3FM contact met je mag opnemen. 

Hoe wordt het bedrag van mijn actie berekend?

Dat is heel simpel. Alle bedragen worden bij elkaar opgeteld.

Ik wil collecteren, hoe kom ik aan collectebussen?

Je kunt een collectebus van het Rode Kruis aanvragen. Belangrijk om te weten: op eigen terrein mag je 'vrij collecteren’ (als je toestemming hebt van bijvoorbeeld school of werk). Op openbare locaties, zoals een winkelstraat of stationsplein, moet je een vergunning aanvragen bij de gemeente.

Ik ga een grote actie opzetten en wil persoonlijk advies

Natuurlijk willen we iedereen zo veel mogelijk helpen met het opzetten van een eigen actie. Als je onvoldoende info vindt op de website, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat doe ik als ik kosten maak voor mijn actie?

Ga verantwoord om met kosten. NPO 3FM en het Rode Kruis vergoeden deze kosten niet.

Tot wanneer loopt de actie?

3FM Serious Request eindigt op 24 december 2018. De website blijft uiteraard bestaan. Tot en met februari 2019 kun je jouw actie of evenement afronden, maar het is natuurlijk tof als jouw bedrag er al bij zit op 24 december!

Hoe zet ik een actie of evenement op?

• Bedenk wat je wilt doen. Waar ben je goed in? Waar willen mensen geld voor geven? Tip: verzin een evenement dat zo dicht mogelijk bij je eigen interesses en talenten ligt. Dat maakt het stukken makkelijker om het op touw te zetten!

• Wat heb je nodig voor je actie of evenement? Wanneer ga je het doen en met hoeveel mensen? Vraag vrienden/familie/collega’s om je te helpen en mee te denken. 

• Maak een account aan op 3FM.nl/seriousrequest. Dit is je persoonlijke actiepagina waar je informatie kwijt kunt en mensen geld kunnen doneren. 

• Start je actie of evenement op. 

• Promoot je actie of evenement en verwijs donateurs naar je Kom In Actie-site. Check regelmatig de tussenstand.

• Tel het contant ontvangen geld en stort dit bedrag op je pagina. 

• Communiceer het eindbedrag van je actie naar je donateurs en bedank hen.

Wat voor actie kan ik opzetten?

Alles kan, dus leef je uit! Enkele voorbeelden van voorgaande jaren:

  • Je kunt jezelf laten sponsoren om een marathon te lopen, de Kilimanjaro te beklimmen of de Vaalserberg, maar ook om je baard eraf te scheren in ruil voor geld. Met de hele klas tegen betaling een hele nacht wakker blijven, een fietsestafette organiseren of sponsorlezen. 
  • Ook kun je iets verkopen; iets wat je al hebt. Maar je kunt ook iets speciaal maken. Eten, zoals koekjes of soep, maar ook hebbedingetjes zoals ansichtkaarten, kettingen, kerstkransen, beschilderde bordjes, zeepjes of cd's doen het goed.
  • Organiseer een feest, een rondleiding, een workshop, een high-tea of demonstratie. 
  • Houd een inzamelingsactie om oud papier of lege statiegeldflessen in te zamelen.
  • Ga sneeuw ruimen, regel een boottocht of geef een voetbaltraining. 

Vragen over de Kom In Actie website

Ik heb problemen met mijn Kom In Actiepagina!

Geef de foutmelding door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We proberen het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Wat is het voordeel van een registratie op de Kom in Actie-website?

De voordelen:

1.     Je hebt een persoonlijke actiepagina waarop je alle informatie over jouw actie kwijt kunt. Je kunt (potentiële) deelnemers en donateurs hier naartoe verwijzen.

2.     3FM kan zien welke acties waar en wanneer in het land plaatsvinden en kan eventueel contact opnemen als ze de actie willen belichten op 3FM.nl, de radio-uitzending of tv-uitzending.

3.     Het Nederlandse Rode Kruis zorgt voor een veilige financiële afhandeling van alle donaties. Het geld komt direct op de rekening van het Nederlandse Rode Kruis terecht. Zelf zie je op elk moment in één oogopslag hoeveel geld er door jouw actie is binnengekomen.

Ik organiseer meerdere acties, kan ik het opgehaalde geld per actie splitsen?

Ja, dit kan! Je maakt als actievoerder een profiel aan. Hieronder kun je zoveel acties aanmaken als je wilt. Zo zie je op jouw persoonlijk pagina de verschillende acties die je organiseert en de tussenstand per actie. Ook zie je het door jou opgehaalde bedrag. Elke actie heeft zijn eigen pagina, waardoor er gericht op één actie gedoneerd kan worden.

Hoe kunnen mensen aan mijn actie deelnemen?

Je kunt organisatoren toevoegen aan je actie. Een organisator kan alleen toegevoegd worden wanneer deze persoon zich heeft geregistreerd op de Kom in Actie site. Via 'bewerk je actiepagina' kun je een organisator toevoegen. Als je iemand als organisator toevoegt aan je actie, kan deze persoon ook de actiepagina bewerken. 

Als je een actie organiseert waar mensen aan kunnen deelnemen, zoals een sponsoractie, is promotie van je actie belangrijk. Dit kan door het promotiemateriaal te gebruiken, je eigen sociale kanalen in te zetten en door mensen persoonlijk uit te nodigen voor je actie. Door updates te plaatsen op je actiepagina kun je de verschillende deelnemers aan je actie benoemen. 

Kunnen alleen individuen of ook teams aan mijn actie deelnemen?

Zowel teams als individuele personen kunnen aan je actie deelnemen. Dit is afhankelijk van het soort actie dat je organiseert.

Ik heb 2 losse acties aangemeld, maar ze horen eigenlijk bij elkaar. Wat nu?

Je kunt acties niet aan elkaar koppelen. Wel kun je meerdere organisatoren aan je actie toevoegen. Zij kunnen dan ook je actiepagina bewerken. Op je actiepagina kun je omschrijven welke acties je precies doet. Als je een van je acties wilt verwijderen kun je dat zelf doen via 'mijn acties', als dat niet lukt of je hebt een andere vraag, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom hebben jullie eerst mijn gegevens nodig, voordat ik een actie aan kan maken?

Om het mogelijk te maken dat één actievoerder acties organiseert, moet je je eerst aanmelden als actievoerder, waarna je één of meerdere acties aanmeldt. Dus je meldt je eerst aan als actievoerder en vervolgens kun je meteen je actie aanmaken. Succes!

Doneren

Hoe kan ik doneren aan 3FM Serious Request: Lifeline?

Je kunt op verschillende manieren doneren aan 3FM Serious Request: Lifeline. Dit zijn de opties.

Om een donatie te doen aan 3FM Serious Request: Lifeline kun je een bedrag overmaken naar het IBAN rekeningnummer NL56 INGB 0000 000661, ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag. Bij Internationale betalingen dien je ook de Bank Identifier Code (BIC) of SWIFT code te vermelden.

Je kunt direct doneren via giro 661. Als je hiervoor kiest, graag bij de beschrijving vermelden voor welk doel je wil doneren (natuurgeweld, reanimatie, noodhulp). Je kunt ook geld langs brengen, geld inzamelen met een actie en natuurlijk kun je ook weer een plaatje aanvragen.

Daarnaast kun je in actie komen door een evenement te organiseren. Van een winters feestje in de tuin met glühwijn tot aan een lezing over je favoriete boek tot aan een jam sessie in de plaatselijke kroeg tot aan een walk-in dinner tot aan een gamemarathon. Alles kan! Vergeet je evenement vooral niet aan te melden en wie weet komen de dj’s bij je langs en wordt jouw actie onderdeel van de Lifeline.

Wat moet ik invullen bij 'ten name van'? 3FM Serious Request wordt niet geaccepteerd als tenaamstelling bij de rekening.

Gironummer 661 is van het Nederlandse Rode Kruis. Hier moet dus ten name van het Nederlandse Rode Kruis te Den Haag worden ingevuld.

Kan ik ook doneren vanuit het buitenland?

Zeker! Je kan ook vanuit het buitenland een bijdrage leveren aan 3FM Serious Request. 

Hoe dat in z'n werk gaat, lees je hier.

Ik heb (cash) geld voor 3FM Serious Request: Lifeline. Waar kan dat heen?

Geld dat je hebt opgehaald kun je via deze site storten op jouw actie. Dan wordt het automatisch bij jouw eindbedrag opgeteld. Doe je geen actie, dan kun je het storten op rekeningnummer 661 of IBAN rekeningnummer NL56 INGB 0000 0006 61 (7 nullen), ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.

Wij hebben het liefst dat jullie cash geld zelf tellen en overmaken via deze site. 

Daarnaast kan je ook heel gemakkelijk (en gratis) het cash geld storten via het GWK. Bekijk hier waar je een vestiging vindt http://www.gwktravelex.nl/store-locator/

  • Het minimum bedrag wat je daar kunt storten is € 5. 
  • Belangrijk om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.
  • Tot 14 jaar mag er maximaal € 100,- gestort worden en van 14 tot 18 jaar € 1.000
  • Boven 18 jaar mag er tot €10.000,- gestort worden.
Op welk rekeningnummer kan ik het geld storten?

Je kan je bijdrage storten op rekening 661 van het Nederlandse Rode Kruis. Het IBANnummer is NL56INGB0000000661.

Let op! Als je zelf het bedrag op giro 661 stort, dan verloopt deze betaling niet via de Kom In Actie-website en kunnen we je bijdrage niet optellen bij het totaal van je eigen actie.

Voor iDeal-betalingen via deze website wordt door het Nederlandse Rode Kruis een ander rekeningnummer gebruikt, namelijk rekening 22744 of IBANnummer NL74INGB0000022744. Als je dus naar de 661 rekening geld stort dan krijg je in je eigen overzicht te zien dat het van de rekening 22744 is afgeschreven. Geen probleem dus, want het is op de goede rekening gekomen. 

Indien je via deze website een machtiging afgeeft, zal het Nederlandse Rode Kruis van rekeningnummer 716 of IBANnummer NL26INGB0000000716 gebruik maken om het geld te incasseren. Vermeld ook voor welk doel je wilt doneren!

Alle 3FM Serious Request donaties worden bij elkaar opgeteld en besteed aan projecten die onder de thema's van 2018 vallen.

Waarom gebruikt het Nederlandse Rode Kruis verschillende rekeningnummers?

Het algemene rekeningnummer voor 3FM Serious Request: Lifeline is rekening 661.

Het algemene rekeningnummer voor 3FM Serious Request: Lifeline is rekening 661.

Het Nederlandse Rode Kruis gebruikt voor alle iDeal-betalingen rekening 22744, dus ook voor de actie 3FM Serious Request: Lifeline.

Voor het incasseren van machtigingen gebruikt het Nederlandse Rode Kruis rekening 716, dus ook voor de actie 3FM Serious Request: Lifeline.

Kan ik ook zelf een gironummer openen voor mijn actie?

We raden je aan zoveel mogelijk betalingen via de Kom In Actie website te laten verlopen. Zo weten alle betrokkenen zeker dat het geld direct bij het Rode Kruis terecht komt. Het kan zijn dat je een actie opstart waarvoor je de donatie-module van de Kom In Actie website niet (goed) kan gebruiken. We raden je dan aan je actie wel aan te melden, het geld cash in te zamelen en achteraf via de Kom In Actie website te doneren. Zo is het voor de gevers aan jouw actie duidelijk en transparant en weten zij dat het geld bij het Rode Kruis terecht komt. Daarnaast heb je er veel minder administratieve afhandeling van.

Hoe wordt het totaalbedrag van een actie bepaald?

Alle bedragen die via de site worden gedoneerd worden bij elkaar opgeteld. Daarnaast kun je cash geld of cheques komen afleveren bij de headquarters in TivoliVredenburg. Het opgehaalde bedrag in cash is dan helaas niet terug te zien in de tussenstand op je persoonlijke actiepagina. Wij raden daarom iedereen aan om cash opgehaalde bedragen zelf over te maken via de website. Je kunt dan in een omschrijving vertellen waar, wanneer en door wie dit bedrag is opgehaald.

Word ik lid van het Rode Kruis als ik doneer

Nee, je wordt geen lid van het Rode Kruis en doneert eenmalig. Wel kan het zijn dat het Rode Kruis contact met je opneemt. In het privacy statement kan je hier meer over lezen.

Wat is een IBAN nummer?

IBAN is het internationale bankrekeningnummer. Vanaf 1 februari 2014 moet iedereen in Europa dit internationale nummer gebruiken bij overboekingen. Een aantal Nederlandse banken hebben het IBAN nummer nu al ingevoerd. Om een donatie te doen aan 3FM Serious Request kunt u een bedrag overmaken naar het IBAN rekeningnummer NL56 INGB 0000 0006 61 (7 nullen), ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.

Bij internationale betalingen dien je ook de Bank Identifier Code (BIC) of SWIFT code te vermelden. Dat is in dit geval INGB NL2A.

Vrijwilligerswerk

Ik wil als vrijwilliger aan de slag voor 3FM Serious Request. Kan ik mijn cv opsturen?

Zodra er mogelijkheid is tot aanmelden, lees je dat op 3FM.nl/seriousrequest!

Contact met 3FM DJ's

Ik wil dat een 3FM DJ langskomt bij mijn actie. Mag ik het nummer van een DJ?

Helaas geven we geen contactgegevens van 3FM-dj's. Wil je je actie in het zonnetje zetten? Meld je actie aan op de Kom In Actie-site, en wie weet komt er een 3FM-dj langs.

Ik heb een vraag aan een 3FM DJ over 3FM Serious Request. Waar kan ik terecht?

Hier vind je de e-mailadressen van de DJ's. Weet wel dat ze elke dag heel veel mails krijgen, dus niet altijd kunnen reageren. Ben je fervent Twitteraar? Stel je vraag via Twitter. Daar heb je een grotere kans van slagen.

Ik heb een persverzoek

Persverzoeken kunnen ingediend worden bij Danny Vormer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veiling

Is er dit jaar ook weer een veiling?

We gaan zeker een aantal gave producten, diensten en belevenissen aan de man proberen te brengen. Over de manier waarop dat gaat gebeuren hoor je later meer!

Nederlands doel

Wie kiest het doel en hoe doen jullie dat?

Het Rode Kruis legt elk jaar een aantal doelen voor aan de zenderredactie van NPO 3FM, waaruit vervolgens in nauw overleg een keuze wordt gemaakt. Dit jaar zijn er meerdere doelen uitgekozen.

Populair op 3FM