Meer NPO

Veelgestelde vragen

3FM Serious Request: Lifeline

Wat is het doel van 3FM Serious Request: The Lifeline 2019?

Met 3FM Serious Request: The Lifeline zet 3FM zich dit jaar samen met het Rode Kruis in voor slachtoffers van mensenhandel, een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft. 

‘Mensenhandel’ staat voor uitbuiting, in combinatie met bedreiging, geweld, afpersing, misleiding of machtsmisbruik. Een kwart van de slachtoffers is minderjarig: jonge mensen lopen meer risico, net als mensen die op de vlucht zijn. 

(Jonge) mensen die worden uitgebuit zitten gevangen in een mensonwaardige situatie, met grote psychische en fysieke gevolgen. Ze moeten niet alleen vernederend, zwaar of gevaarlijk werk doen waar ze nauwelijks voor betaald krijgen, maar zitten ook in constante angst: ze zijn niet vrij om te kiezen wat ze met hun leven doen. 

Mensenhandel komt overal ter wereld voor, óók in Nederland. De meest bekende vorm is uitbuiting in de seksindustrie (denk bijvoorbeeld aan loverboys), maar ook gedwongen arbeid en gedwongen criminaliteit zijn vormen van mensenhandel.

Wat is 3FM Serious Request: The Lifeline?

In de week voor kerst (18-24 december) trekken er drie teams met 3FM-dj’s te voet door Nederland, in estafettevorm. Zij lopen één route van Goes naar Groningen, terwijl ze 24/7 live radio maken en acties bezoeken die luisteraars organiseren. Hiermee halen ze samen met de rest van Nederland geld op voor slachtoffers van mensenhandel. 

Waar kan ik 3FM Serious Request: The Lifeline volgen?

3FM Serious Request: Lifeline is 24 uur per dag live te volgen. Natuurlijk via de radio, maar ook via de website & op Facebook, Instagram, Twitter en YouTube. Daarnaast kun je ook live meekijken via NPO1 Extra, te vinden op Ziggo kanaal 128, T-Mobile 273 en KPN 42. Overige kanaalnummers vind je op npo.nl/extra.

Is de actie alleen in Nederland?

3FM Serious Request is een initiatief van NPO 3FM, maar er zijn verschillende landen die het concept hebben overgenomen, zoals Wallonië, Oostenrijk, Zweden, Letland, Zwitserland en Roemenië. 

3FM Serious Request: The Lifeline is echter een nieuw concept, dat als eerste in Nederland uitgevoerd wordt. 

Welke 3FM-dj gaat dit jaar op reis? En waarheen?

3FM-dj Wijnand Speelman gaat dit jaar met het Rode Kruis op reis naar Colombia.

Waarom ontvang ik e-mails van het Rode Kruis over 3FM Serious Request: The Lifeline?

Als je 3FM Serious Request eerder hebt gesteund, gaan we ervan uit dat je geïnteresseerd bent in nieuws over 3FM Serious Request: The Lifeline. We gebruiken jouw e-mailadres om je te bedanken en geven een terugkoppeling van de besteding van voorgaande edities van 3FM Serious Request. Heb je daar geen behoefte aan, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Welke 3FM-dj's zitten er in de teams?

Er zijn drie dj-teams: Frank van der Lende en Eva Koreman, Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen, en Sander Hoogendoorn en Herman Hofman.

Opbrengst / besteding van het geld

Hoeveel van het opgehaalde geld van 3FM Serious Request: The Lifeline gaat naar het Rode Kruis?

De opbrengst van 3FM Serious Request gaat geheel naar het Rode Kruis. Het Rode Kruis gebruikt maximaal 7 procent van de opbrengst om de actie mogelijk te maken. Over de precieze besteding van deze 7% vind je meer informatie bij het Rode Kruis.

Hoeveel geld haalt 3FM op met 3FM Serious Request: The Lifeline?

Hoeveel geld er dit jaar opgehaald gaat worden is nog niet te schatten. Er is geen streefbedrag, elke euro die we inzamelen tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline is er één die we kunnen inzetten voor een mooiere wereld. Elke euro telt. We hopen dat veel mensen in actie komen en willen meehelpen.

Wat kan het Rode Kruis doen met mijn donatie?

Heel veel! Al vanaf 4 euro kan het Rode Kruis voorlichting geven aan jonge mensen om ze te beschermen tegen mensenhandel. Hier lees je wat er met jouw geld gedaan gaat worden.

Is het geld van alle edities al besteed?

Elk jaar vertelt het Rode Kruis hoe zij het geld hebben besteed. Binnenkort komt er een update over de besteding van de opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline 2018 én over de voorgaande jaren. Vind alvast meer informatie op de site van het Rode Kruis.

Actieweek

Kan ik nog steeds een plaatje aanvragen?

Dat kan zeker! Het aanvragen van je favoriete nummer is nog steeds een manier om 3FM Serious Request: The Lifeline te steunen. Binnenkort meer over hoe en wanneer het aanvragen mogelijk is. 

Kan ik de dj-teams helpen?

Dat kan zeker! Kom naar de route en moedig ze aan of loop een stukje mee via de Sponsorloop.

Hoe ver moeten de dj's lopen?

In totaal lopen de drie dj-teams samen bijna 500 km van Goes naar Groningen, in etappes van een kilometer of 20. Wil je precies zien waar ze allemaal langs lopen? Check de route hier!

Kom in actie

Ik wil een cheque/poster/donatiebox hebben - waar vind ik die?

Die vind je op 3FM.nl/downloads! Ook voor het logo kun je hier terecht. 

Hoe wordt mijn actie een succes?

Breng zoveel mogelijk mensen op de hoogte van jouw actie. Meld je actie allereerst aan en deel hem daarna op al je social media kanalen!

Hoe wordt het bedrag van mijn actie berekend?

Dat is heel simpel. Alle bedragen worden bij elkaar opgeteld.

Ik ga een grote actie opzetten en wil persoonlijk advies

Natuurlijk willen we iedereen zo veel mogelijk helpen met het opzetten van een eigen actie. Als je onvoldoende info vindt op de website, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kan een 3FM-dj mijn actie bezoeken of cheque in ontvangst nemen?

Zoals je je misschien wel kunt voorstellen zijn de 3FM-dj's en Rode Kruis-ambassadeurs heel erg druk tijdens de actieweek. Maar meld je actie vooral aan. Wie weet komt een van de 3FM-dj's radioverslag doen van jouw actie.

Wat doe ik als ik kosten maak voor mijn actie?

Ga verantwoord om met kosten. NPO 3FM en het Rode Kruis vergoeden deze kosten niet.

Tot wanneer loopt de actie?

3FM Serious Request: The Lifeline eindigt op 24 december 2019. De website blijft uiteraard bestaan. Tot en met februari 2020 kun je jouw actie of evenement afronden, maar het is natuurlijk tof als jouw bedrag er al bij zit op 24 december!

Hoe zet ik een actie op?

• Bedenk wat je wilt doen. Waar ben je goed in? Waar willen mensen geld voor geven? Tip: verzin een evenement dat zo dicht mogelijk bij je eigen interesses en talenten ligt. Dat maakt het stukken makkelijker om het op touw te zetten!

• Wat heb je nodig voor je actie of evenement? Wanneer ga je het doen en met hoeveel mensen? Vraag vrienden/familie/collega’s om je te helpen en mee te denken. 

• Maak een account aan op 3FM.nl/seriousrequest. Dit is je persoonlijke actiepagina waar je informatie kwijt kunt en mensen geld kunnen doneren. 

• Start je actie op. 

• Promoot je actie en verwijs donateurs naar je Kom In Actie-site. Check regelmatig de tussenstand.

• Tel het contant ontvangen geld en stort dit bedrag op je pagina. 

• Communiceer het eindbedrag van je actie naar je donateurs en bedank hen.

Wat voor actie kan ik opzetten?

Alles kan, dus leef je uit! Enkele voorbeelden van voorgaande jaren:

  • Je kunt jezelf laten sponsoren om een marathon te lopen, de Kilimanjaro te beklimmen of de Vaalserberg, maar ook om je baard eraf te scheren in ruil voor geld. Met de hele klas tegen betaling een hele nacht wakker blijven, een fietsestafette organiseren of sponsorlezen. 
  • Ook kun je iets verkopen; iets wat je al hebt. Maar je kunt ook iets speciaal maken. Eten, zoals koekjes of soep, maar ook hebbedingetjes zoals ansichtkaarten, kettingen, kerstkransen, beschilderde bordjes, zeepjes of cd's doen het goed.
  • Organiseer een feest, een rondleiding, een workshop, een high-tea of demonstratie. 
  • Houd een inzamelingsactie om oud papier of lege statiegeldflessen in te zamelen.
  • Ga sneeuw ruimen, regel een boottocht of geef een voetbaltraining. 

Vragen over de Kom In Actie website

Ik heb problemen met mijn Kom In Actiepagina!

Geef de foutmelding door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We proberen het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Wat is het voordeel van een registratie op de Kom in Actie-website?

De voordelen:

1.     Je hebt een persoonlijke actiepagina waarop je alle informatie over jouw actie kwijt kunt. Je kunt (potentiële) deelnemers en donateurs hier naartoe verwijzen.

2.     3FM kan zien welke acties waar en wanneer in het land plaatsvinden en kan eventueel contact opnemen als ze de actie willen belichten op 3FM.nl, de radio-uitzending of tv-uitzending.

3.     Het Nederlandse Rode Kruis zorgt voor een veilige financiële afhandeling van alle donaties. Het geld komt direct op de rekening van het Nederlandse Rode Kruis terecht. Zelf zie je op elk moment in één oogopslag hoeveel geld er door jouw actie is binnengekomen.

Ik organiseer meerdere acties, kan ik het opgehaalde geld per actie splitsen?

Ja, dit kan! Je maakt als actievoerder een profiel aan. Hieronder kun je zoveel acties aanmaken als je wilt. Zo zie je op jouw persoonlijk pagina de verschillende acties die je organiseert en de tussenstand per actie. Ook zie je het door jou opgehaalde bedrag. Elke actie heeft zijn eigen pagina, waardoor er gericht op één actie gedoneerd kan worden.

Hoe kunnen mensen aan mijn actie deelnemen?

Je kunt organisatoren toevoegen aan je actie. Een organisator kan alleen toegevoegd worden wanneer deze persoon zich heeft geregistreerd op de Kom in Actie site. Via 'bewerk je actiepagina' kun je een organisator toevoegen. Als je iemand als organisator toevoegt aan je actie, kan deze persoon ook de actiepagina bewerken. 

Als je een actie organiseert waar mensen aan kunnen deelnemen, zoals een sponsoractie, is promotie van je actie belangrijk. Dit kan door het promotiemateriaal te gebruiken, je eigen sociale kanalen in te zetten en door mensen persoonlijk uit te nodigen voor je actie. Door updates te plaatsen op je actiepagina kun je de verschillende deelnemers aan je actie benoemen. 

Kunnen alleen individuen of ook teams aan mijn actie deelnemen?

Zowel teams als individuele personen kunnen aan je actie deelnemen. Dit is afhankelijk van het soort actie dat je organiseert.

Ik heb 2 losse acties aangemeld, maar ze horen eigenlijk bij elkaar. Wat nu?

Je kunt acties niet aan elkaar koppelen. Wel kun je meerdere organisatoren aan je actie toevoegen. Zij kunnen dan ook je actiepagina bewerken. Op je actiepagina kun je omschrijven welke acties je precies doet. Als je een van je acties wilt verwijderen kun je dat zelf doen via 'mijn acties', als dat niet lukt of je hebt een andere vraag, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom hebben jullie eerst mijn gegevens nodig, voordat ik een actie aan kan maken?

Om het mogelijk te maken dat één actievoerder acties organiseert, moet je je eerst aanmelden als actievoerder, waarna je één of meerdere acties aanmeldt. Dus je meldt je eerst aan als actievoerder en vervolgens kun je meteen je actie aanmaken. Succes!

Doneren

Hoe kan ik doneren aan 3FM Serious Request: The Lifeline?

Je kunt op verschillende manieren doneren aan 3FM Serious Request: The Lifeline. Dit zijn de opties.

Om een donatie te doen aan 3FM Serious Request: The Lifeline kun je een bedrag overmaken naar het IBAN rekeningnummer NL56 INGB 0000 000661, ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag. Bij Internationale betalingen dien je ook de Bank Identifier Code (BIC) of SWIFT code te vermelden.

Daarnaast kun je ook een SMSje met het bericht 'SR19' sturen naar 4004 - als je dat doet, krijg je een betaallink gestuurd waarmee je een bedrag kunt doneren! 

Je kunt ook direct doneren via giro 661. Je kunt ook cash geld langsbrengen aan de route en natuurlijk kun je ook weer een plaatje aanvragen.

Daarnaast kun je in actie komen door een actie of evenement te organiseren. Van een winters feestje in de tuin met glühwijn tot aan een lezing over je favoriete boek tot aan een jam sessie in de plaatselijke kroeg tot aan een walk-in dinner tot aan een gamemarathon. Alles kan! Vergeet je evenement vooral niet aan te melden en wie weet komen de dj’s bij je langs en wordt jouw actie onderdeel van de Lifeline.

Kan ik ook zelf een gironummer openen voor mijn actie?

We raden je aan zoveel mogelijk betalingen via de Kom In Actie website te laten verlopen. Zo weten alle betrokkenen zeker dat het geld direct bij het Rode Kruis terecht komt. Het kan zijn dat je een actie opstart waarvoor je de donatie-module van de Kom In Actie website niet (goed) kan gebruiken. We raden je dan aan je actie wel aan te melden, het geld cash in te zamelen en achteraf via de Kom In Actie website te doneren. Zo is het voor de gevers aan jouw actie duidelijk en transparant en weten zij dat het geld bij het Rode Kruis terecht komt. Daarnaast heb je er veel minder administratieve afhandeling van.

Hoe wordt het totaalbedrag van een actie bepaald?

Alle bedragen die via de site worden gedoneerd worden bij elkaar opgeteld. Daarnaast kun je cash geld of cheques komen afleveren bij de headquarters in TivoliVredenburg. Het opgehaalde bedrag in cash is dan helaas niet terug te zien in de tussenstand op je persoonlijke actiepagina. Wij raden daarom iedereen aan om cash opgehaalde bedragen zelf over te maken via de website. Je kunt dan in een omschrijving vertellen waar, wanneer en door wie dit bedrag is opgehaald.

Kan een ambassadeur van het Rode Kruis mijn actie bezoeken of een cheque in ontvangst nemen?

Onze ambassadeurs vinden het erg leuk om bij activiteiten van en voor het Rode Kruis aanwezig te zijn. Maar zij hebben, zoals je zult begrijpen, ook beperkte tijd i.v.m. hun drukke schema’s. De ambassadeurs zijn door ons al benaderd voor 3FM Serious Request en worden al (beperkt) ingezet voorafgaand en tijdens de actieweek en zijn dus helaas niet beschikbaar om bij ' Kom In Actie' initiatieven aanwezig te zijn.

Word ik lid van het Rode Kruis als ik doneer?

Nee, je wordt geen lid van het Rode Kruis en doneert eenmalig. Wel kan het zijn dat het Rode Kruis contact met je opneemt. In het privacy statement kan je hier meer over lezen.

Contact met 3FM DJ's

Ik heb een vraag aan een 3FM dj over The Lifeline. Waar kan ik terecht?

Je bereikt de dj's het beste via hun eigen social media kanalen, dus via Facebook, Twitter of Instagram.

Ik heb een persverzoek

Persverzoeken kunnen ingediend worden bij Danny Vormer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Veiling

Is er dit jaar ook weer een veiling?

We gaan zeker weer een aantal toffe producten, diensten en belevenissen aan de man brengen. Over de manier waarop dat gaat gebeuren hoor je later meer!

Chequepoints

Kan ik een chequepoint bezoeken?

Natuurlijk! Juist! Hier vind je een lijst van alle chequepoints. Bij de chequepoints worden festiviteiten georganiseerd en kun jij je opgehaalde geld doneren aan het Rode Kruis. Hier vind ook de wissel plaats van de dj-loopteams. 

Waar liggen de chequepoints?

Hier vind je een lijst van alle chequepoints!

Wat is een chequepoint?

Na 6 uur lopen wisselen de dj’s elkaar af met het volgende duo. Dit doen ze op de zogenoemde 'Chequepoints'. Op deze 25 start- en finishlocaties zal 3FM zorgen voor entertainment, in samenwerking met de bewoners en verenigingen. Ook is dit de plek waar jij het geld dat jij hebt opgehaald met jouw Kom in Actie kan inleveren.

Vind hier alle chequepoints

Sponsorloop

Ik heb me niet vooraf aangemeld, maar wil bij de start van een etappe meelopen - kan dat?

Dat is mogelijk, alleen bestaat de kans dat er geen plek meer is op de etappe. Indien er vrije plekken zijn kan er alleen bij een chequepoint (startpunt) worden gestart, niet halverwege de etappe. Hier moet je je dan alsnog aanmelden via de website!

Ik kan niet meer meelopen, krijg ik mijn geld terug?

Wat jammer dat je niet meer mee kunt lopen. Bij annulering – met geldige reden - vanuit 3FM of bij annulering vanuit de deelnemer is restitutie van het inschrijfgeld en sponsorbedrag helaas niet mogelijk.

Wat gebeurt er als ik eerder uitval dan de 6 uur die gelopen moet worden?

Bij uitvallen in een etappe dient de deelnemer voor eigen vervoer te zorgen naar het door de deelnemer gewenste punt.

Ik loop een blessure op tijdens het wandelen, kan ik 3FM daarvoor aansprakelijk stellen?

Deelname aan 3FM SR: The Lifeline is geheel op eigen risico. 3FM is op geen enkele wijze verantwoordelijk of geldelijk aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte, noch voor het verlies van persoonlijke bezittingen.

Ik wil meelopen met mijn kind in de buggy | ik zit in een rolstoel en wil mee, kan dat?

In verband met mogelijke wisselende ondergronden (zand, gras, beton, steen en/of asfalt) is deelname aan 3FM SR: The Lifeline helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers en kinder-/wandelwagens, tenzij dit specifiek vermeld wordt en in overleg met 3FM wordt goedgekeurd.

Ik loop mee: waar moet ik op letten?

Is er een kledingvoorschrift tijdens het meelopen? 
Houd de weersverwachting goed in de gaten en pas je kleding daarop aan. Dragen van laagjes is altijd goed, kun je altijd wat uit doen als het nodig is. Houd er rekening mee dat je niet met groot zichtbare sponsoring op je kleding kan lopen, ook mutsen, sjaals met daarop groot zichtbaar logo’s van bedrijven erop worden geweerd. Vanuit de organisatie krijg je een hesje, je bent verplicht om deze te dragen. Zodat de organisatie weet dat je bij de meelopers hoort. 

Kan ik mijn spullen bij het startpunt achterlaten?
Nee, elke deelnemer is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen spullen. Je dient je tas en uitrusting dus mee te nemen tijdens de wandeltocht.

Krijg ik tijdens het lopen ook wat te eten en te drinken?
Vanuit de organisatie wordt er geen eten of drinken aangeboden. Jij bent zelf verantwoordelijk voor je eten en drinken onderweg. Zorg er ook voor dat je geen rommel achterlaat op straat!

Als ik naar het toilet moet tijdens het lopen, zijn daar voorzieningen voor? 
Omdat we door verschillende steden en dorpen lopen is er bijna altijd wel een voorziening waar je naar het toilet kunt. Vanuit de organisatie zijn er geen afspraken gemaakt met horecagelegenheden. Heb je een toiletstop, zorg dan dat je iemand hebt die je kunt bellen om zeker te zijn dat je weer aansluit bij de etappe. De dj’s kunnen namelijk niet extra stoppen onderweg!

Kan ik met de dj's praten tijdens het meelopen?
Natuurlijk is het mogelijk om met de dj’s te praten tijdens het lopen! Je bent tenslotte zes uur bezig. De dj's zijn alleen wél bezig met het maken van een radioshow en het bezoeken van actievoerders: het kan zijn dat een gesprek niet altijd uitkomt of dat het wordt afgekapt i.v.m. de uitzending.

Krijg ik als ik heb meegelopen een medaille of ander aandenken? En komt er nog een highfive moment met de dj's?
We zijn met The Lifeline geld aan het inzamelen voor slachtoffers van mensenhandel, dus nee: we delen geen medailles uit. Een momentje met de dj's kan niet gegarandeerd worden.

Kunnen we er een wedstrijdje van maken - wie deze etappe het snelst loopt?
3FM SR: The Lifeline is een sponsorloop zonder wedstrijdelement. We volgen het tempo van de 'kerngroep' waarin de dj's wandelen.

Als ik bij de finish van de etappe aankom, is er dan een pendelbusje dat me terugbrengt naar het startpunt waar mijn fiets staat? 
Zoals in de algemene voorwaarden aangegeven moet de deelnemer bij aankomst van een ‘chequepoint’ voor eigen vervoer moet zorgen voor een veilige thuiskomst.

Wat mag er nou echt niet tijdens de wandeltocht? 

  1. onder invloed zijn van alcohol of drugs
  2. jezelf aanstootgevend gedragen of kleden
  3. reclame-uitingen bij je te dragen, tenzij er specifieke toestemming van 3FM is;
  4. geluidsdragers gebruiken die hoorbaar of hinderlijk zijn voor anderen of de uitzending;
  5. huisdieren meenemen.

Wanneer er bij een deelnemer sprake is van onsportief gedrag en/of onbehoorlijk gedrag, voorafgaand aan of tijdens 3FM SR: The Lifeline is 3FM te allen tijde bevoegd om een deelnemer te diskwalificeren.

Ik loop mee: waar moet ik me melden?

Begin december krijg je een mail waarin staat waar en bij wie je je precies kunt melden. 

Ik loop mee, wat is het nut van een Kom In Actie-pagina aanmaken?

Tof dat je meeloopt met The Lifeline! Naast de 10 euro inschrijfgeld is het de bedoeling dat je je ook laat sponsoren voor je wandeling - op die manier halen we geld op voor het Rode Kruis. Als je een persoonlijke Kom In Actie-pagina aanmaakt, kun je sponsors voorzien van informatie. Zij kunnen via die pagina hun bijdrage storten en jij kunt daar updates geven!

Kom ik op radio of TV als ik meeloop?

Tijdens 3FMSR: The Lifeline worden opnames gemaakt die kunnen worden gebruikt in de meeste brede zin van het woord. Door deel te nemen aan 3FM SR: The Lifeline ga je ermee akkoord dat je (inclusief portret) mogelijk te zien bent via diverse media, zoals televisie, internet, social media, beeld- en/of geluidsdragers, drukwerk e.d. en/of anderszins, daaronder mede begrepen voor onder meer informatieve, promotionele en publicitaire doeleinden. Aan je medewerking aan de opnames en het gebruik daarvan kunnen geen rechten worden ontleend, noch kan je medewerking aanleiding zijn of geven tot enige (nadere) vergoeding.

Ik ben ongetraind en wil meedoen aan The Lifeline, kan dat?

Realiseer je dat je voor deelname aan 1 (of meerdere) etappes mentale en fysieke krachten nodig hebt! Er is altijd een kans materiële schade en/of letsel. Elke deelnemer verklaart dat het zijn/haar eigen verantwoordelijkheid is om te bepalen of zijn/ haar mentale en fysieke gesteldheid voldoende is voor deelname aan 3FM SR: The Lifeline.

Kan ik meelopen met mijn wandelvereniging of vriendengroep?

Je kunt je met je complete wandelvereniging, vriendengroep, klas, kookclub of wat dan ook inschrijven. Maarrr... vol = vol. Meld je hier aan!

Hoeveel kilometer loop je per etappe?

Een etappe is ongeveer tussen de 17-20 kilometer. 

Hoeveel etappes zijn er en hoeveel mag ik meelopen?

Er zijn 25 etappes, natuurlijk mag je er meerdere meelopen. Meld je wel weer apart aan per etappe. 

Kan ik dit jaar met The Lifeline meelopen d.m.v. een sponsorloop?

Zeker weten! Nieuw dit jaar is de sponsorloop. Meld je aan voor de sponsorloop, wandel 1 volledige etappe (of meer) mee met de dj's en zamel zo geld in voor het Rode Kruis.

De 3FM-dj's gaan een heel eind lopen, maar dit jaar kun jij mee! Schrijf je voor 10 euro in (gaat natuurlijk volledig naar de opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline), regel zoveel mogelijk sponsoren en loop een etappe met de dj's mee.

Loop je dan in je eentje mee? Nee joh! Je kunt je met je complete wandelvereniging, vriendengroep of wat dan ook inschrijven. Maarrr vol = vol. Meld je hier aan!

Populair op 3FM