Meer NPO
STER Advertentie

Neutrale toeschouwer weer de winnaar in benefietwedstrijd SR13

Dinsdag 10 december 2013 - 17:26 uur

De kicksen gingen weer aan tijdens een benefietwedstrijd voor 3FM Serious Request. Team Sander versus het RTL Sterrenteam.

Na de verloren wedstrijd van vorig jaar wilde Coen en Sander revanche. In het Rat Verlegh stadion nam Team Sander het op tegen het RTL Sterrenteam. Dit gebeurde na het Eredivisieduel NAC - SC Cambuur.

De wedstrijd...

De mannen van RTL begonnen furieus aan de wedstrijd. Team Sander kreeg geen grip op de watervlugge spits John Williams en stond binnen no-time 0-1 achter. De ellende was compleet toen Blinker de 0-2 op het scorebord zette. Team Sander, met veilingwinnaar Enzo Leeuwerke in de gelederen, wist zich te herpakken, kwam eindelijk in de wedstrijd en maakte de aansluitingstreffer. Het was Cas Hieltjes van Go Back To The Zoo die nog voor rust de 1-2 aantekende. 

Broodnodige rust

Na de thee moest Team Sander opnieuw een tegenslag verwerken wanneer Jody Bernal de 1-3 maakte. Slory beslist de wedstrijd met de 1-4 definitief. Steffen Schra, die werkt bij het bedrijf dat de shirts maakte voor Team Sander, deed namens 3FM wat terug met de 2-4. Sander scoorde vlak voor tijd de 3-4 en wist de slotfase nog spannend te maken. Ondanks de goede inzet van Team Sander een verdiende overwinning voor Het RTL Sterrenteam, maar uiteindelijk was toch de neutrale toeschouwer wederom de winnaar!

Rectificatie: er is een fout gemaakt in de titelbalk van 3FM speler Steffan Schra. In de titelbalk staat dat Steffan Schra de winnaar is van de 3FM veiling. Dit is niet correct, Enzo Leeuwerke is de winnaar van de 3FM veiling. Steffan Schra heeft zijn plekje wel bemachtigd door een veiling buiten 3FM om. Onze excuses voor de verwarring.

Bekijk de samenvatting van Team Sander - RTL Sterrenteam

>> De hele wedstrijd kan je hier nog eens terugkijken

Hoogste bieder in Team Sander

Coen heeft een goed excuus om dit jaar niet mee te doen, hij zit immers in het Glazen Huis. Daarmee is er wel een extra plek vrijgekomen in het elftal, en dat leverde op de veiling maar liefst € 6.731,35 op voor 3FM Serious Request.

Coen belt voor en na de wedstrijd met Sander

Sander belde een paar uur voor de wedstrijd nog even met Coen in het huis. Hij vertelde dat hij het rete spannend vindt maar er heel veel zin in heeft.

Na de wedstrijd kijkt Sander terug op een mooie pot voetbal tegen een enorm sterke tegenstander. Een verdiende nederlaag, maar doelpuntenmaker Sander realistisch: "Het is geen schande, we speelden tegen oud-profs maar het was een mooi avondje NAC"

 

Hoe zag de selectieprocedure eruit?

John Williams was een van de eerste namen die werd bevestigd voor de wedstrijd. Hij is captain van het RTL Sterrenteam. Coen en Sander belden met hem op dinsdag 11 december om te vragen of hij ook dit jaar weer zijn kicksen uit het vet wil halen en dat wil hij zeker wel.

Sander heeft in elk geval Rámon die hem bijstaat en daarnaast ook o.a. Paul Bosveld, de zanger van Go Back To The Zoo, Andy van der Meyde en een aantal dames van het Ajax dameselftal opgetrommeld.

Ook Cambuur op de stoep

De selectie van SC Cambuur stond aan het begin van 3FM Serious Request op de stoep van het Glazen Huis om de dj's een hart onder de riem te steken. De mannen kwamen niet met lege handen. Naast een aantal aantal vette items voor op de veiling kwamen ze ook nog 25.000,- euro aanbieden.

>> Bied op de veilingitems

Revange na dieptepunt benefietwedstrijd 2012

Coen heeft nog een paar nachtjes wakker gelegen van zijn pijnlijke misser tijdens de benefietwedstrijd van 2012. Daarom ligt er extra druk op zijn maatje Sander, die dit jaar revange moet nemen op het Sterrenteam.

>> Bekijk hier de hele wedstrijd uit 2012

Benefietwedstrijd voor 3FM Serious Request van 2012

Fotograaf Stefan Schipper kwam in actie langs de zijlijn en maakte een fotoreportage van de wedstrijd in 2012, toen Coen en Sander het opnamen tegen het RTL sterrenteam:

Kijk live naar 3FM