3FM Serious Request

Shalini's vriend bleek mensenhandelaar: "Ik dacht, hij vermoordt mij of ik hem"

  1. Nieuwschevron right
  2. Shalini's vriend bleek mensenhandelaar: "Ik dacht, hij vermoordt mij of ik hem"

Shalini werd op haar vijftiende verliefd op een jongen van twintig. Ze trok bij hem in en was gelukkig, tot er iets in zijn gedrag veranderde. Haar vriend bleek een mensenhandelaar die haar dwong te werken in seksclubs. 3FM-dj Sander Hoogendoorn ging bij Shalini langs om naar haar verhaal te luisteren.

Begin relatie

Een maand in haar relatie begint Shalini door te krijgen dat er iets niet goed zit. Haar vriend begint haar uit te schelden en te slaan, steeds vaker zit hij aan haar terwijl er vrienden over de vloer zijn. Na een tijdje moet ze ook seks hebben met een van die vrienden. "Als ze dan weg waren spuugde hij me onder en sloeg hij me in elkaar."

Als ik een trio weigerde, zette hij me wel eens naakt de auto uit. Dan kwam hij later terugrijden, verkrachtte hij me en zei hij 'Dat had ik effe nodig'.

Het lukt Shalini niet om de relatie te verbreken, ze schaamt zich en heeft verder niemand waar ze naartoe kan. Haar ouders wonen in het buitenland en met haar tante heeft ze inmiddels geen contact meer.

Op haar zestiende raakt ze zwanger. "Ik was er dolblij mee. Ik groeide op zonder ouders en had iets om naar uit te kijken. Hij was er ook blij mee, het geweld nam ook af tijdens de zwangerschap."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De prostitutie in

Helaas blijft dat niet zo. Na de bevalling begint het opnieuw en belandt haar vriend steeds meer in de schulden. Hij besluit dat Shalini moest gaan werken, dus zij stelt voor om een baantje te zoeken. Haar vriend heeft andere ideeën. Hij geeft haar een telefoonnummer en vertelt Shalini precies wat ze moet vragen.

Het blijkt het nummer te zijn van een seksclub. "Het viel als een puzzelstukje in elkaar, samen met al het geweld dat hij eerder gebruikt had. Hij wilde dit allang met me doen, dit was de hele insteek vanaf het moment dat we elkaar leerden kennen. Toen ik me dat besefte heb ik alleen maar gehuild."

Niet genoeg

Shalini werkt vanaf dat moment tussen 22:00 en 06:00 uur in de seksclub. "Ik was heel jong en zag er goed uit, de klanten kwamen vanzelf op me af. Niemand praatte verder met me. Voor mij was het gewoon 'Oke, ik ga mee met hen en ze hebben seks met me.'"

Als ze de volgende ochtend thuiskomt, is haar ex pissig. "Ik had 365 euro verdiend, wat in mijn ogen heel veel geld was. Hij vond het te weinig. Hij zei dat hij iemand daar eerder had laten werken en dat zij het dubbele verdiende."

Keerpunt

Shalini werkt vier jaar in verschillende seksclubs, tot ze opnieuw zwanger raakt. Na de geboorte van haar tweede kind begint het geweld weer en durft Shalini de politie te bellen. Er verandert iets in haar gedrag naar hem: "De laatste jaren in die clubs leerde ik wel voor mezelf opkomen. Toen het geweld weer begon, wilde ik terugvechten. Ik had zoveel haat voor hem en zat op het punt waarop ik dacht 'dit gaat fout'. Hij vermoordt mij, of ik hem."

Shalini komt uiteindelijk van haar vriend af omdat hij er vandoor gaat met een ander, jonger meisje. Met Shalini gaat het nu een stuk beter: ze heeft een eigen huis en volgt een opleiding waarin ze leert haar verhaal te delen met anderen.

"Ik hoop dat mensen om hulp durven te vragen. Meisjes, jongeren, slachtoffers... Maar ook de hulpverlening en professionals: ik hoop dat zij de signalen gaan herkennen."

Bij Sander in de 3FM-studio

Shalini kwam ook in de studio langs om haar verhaal te doen aan de 3FM-luisteraars. Luister en kijk dat hieronder terug!

Kom in actie voor slachtoffers van mensenhandel

Dit jaar zamelt 3FM Serious Request: The Lifeline geld in voor slachtoffers van mensenhandel, zodat het Rode Kruis kan helpen mensen te beschermen. Dit doen zij op drie manieren:

  1. Voorlichting geven, zodat jongeren gewaarschuwd zijn en weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen.

  2. Slachtoffers helpen met psychosociale steun en een opleiding, zodat ze een nieuw leven op kunnen bouwen.

  3. Hulpverleners en docenten trainen zodat ze signalen van mensenhandel leren herkennen.

Hier vind je meer informatie over het doel van dit jaar en hier lees je wat het Rode Kruis precies met het geld kan doen. Wil jij een steentje bijdragen? Kom dan nu in actie en meld jouw evenement, idee of actie aan via 3FM.nl/kominactie of laat je sponsoren door mee te lopen met The Lifeline.

Onderzoek over mensenhandel in Nederland

2 op de 3 Nederlandse jongeren herkent mensenhandel niet, slechts een derde denkt dat ze het zouden merken als iemand in hun omgeving slachtoffer is van mensenhandel. Daarnaast bestaat er de misvatting onder jonge mensen dat mensenhandel en mensensmokkel hetzelfde zijn. Alle resultaten van het onderzoek vind je op npo3.nl/mensenhandel.

Heb je hulp nodig of denk je dat iemand anders in jouw omgeving hulp nodig heeft? Via chatmetfier.nl kun je anoniem met iemand chatten die jou hierbij kan helpen.

Ster advertentie
Ster advertentie