Meer NPO
STER Advertentie

3FM SR19: The Lifeline - Veelgestelde vragen

3FM SR19: The Lifeline - Veelgestelde vragen

Woensdag 3 juli 2019 - 00:00 uur

Een heleboel dingen worden later nog bekendgemaakt, maar hieronder vind je vast een eerste FAQ-overzicht over The Lifeline van 2019!

ALGEMEEN

Wat is 3FM Serious Request: The Lifeline?
Met 3FM Serious Request: The Lifeline zet NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor slachtoffers van mensenhandel.

In de week voor kerst (18-24 december) trekken er drie teams met 3FM-dj’s te voet van actie naar actie. Ze beginnen in Goes en lopen 7 dagen lang (in estafettevorm) door Nederland om op kerstavond hopelijk aan te komen op de Ossenmarkt in Groningen,  waar ook het eindfeest plaatsvindt. Zij lopen van plaats naar plaats met als doel;  jullie acties ondersteunen. De dj's maken 24 uur per dag live radio vanuit heel het land en zijn via livestreams online en op televisie te volgen.

Wanneer is 3FM Serious Request: The Lifeline?
3FM Serious Request: The Lifeline vindt plaats van 18 t/m 24 december 2019. 

Wat is de route van The Lifeline?
Globaal lopen de dj-teams van Goes naar Groningen, de precieze route met alle dorpen en steden waar ze doorheen komen volgt later.

Waarom is er geen glazen huis?
Hoewel het Glazen Huis veertien jaar lang onderdeel was van 3FM Serious Request gaan we sinds 2018 met dj-teams het land in op weg van actie naar actie. Op deze manier kunnen we de georganiseerde acties, die The Lifeline tot een succes maken, nóg beter onder de aandacht brengen en zo hopelijk nog meer mensen motiveren om in actie te komen.

Welke 3FM-dj’s zitten er in de teams?
Work in progress... Hier hoor je later meer over.

DOEL

Wat is het doel van 3FM Serious Request: The Lifeline?
NPO 3FM zich dit jaar samen met het Rode Kruis in voor slachtoffers van mensenhandel, een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft. ‘Mensenhandel’ staat voor uitbuiting, in combinatie met bedreiging, geweld, afpersing, misleiding of machtsmisbruik. 

Mensenhandel komt overal ter wereld voor, óók in Nederland. De meest bekende vorm is uitbuiting in de seksindustrie (denk bijvoorbeeld aan loverboys), maar ook gedwongen arbeid en criminaliteit zijn vormen van mensenhandel. Lees HIER meer over het doel en wat het Rode Kruis kan doen om te helpen.

BESTEDING

Hoeveel geld haalt 3FM op met 3FM Serious Request: The Lifeline?
Er is geen streefbedrag, elke euro die we inzamelen tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline is er één die we kunnen inzetten voor een mooiere wereld. Elke euro telt. We hopen dat veel mensen in actie komen en willen meehelpen.

Naar welke landen gaat het ingezamelde geld?
Later dit jaar maken we bekend waar we het geld dat wordt opgehaald met 3FM Serious Request: The Lifeline gaan besteden.

Hoeveel van het opgehaalde geld van 3FM Serious Request: The Lifeline gaat naar het Rode Kruis?
De opbrengst van 3FM Serious Request gaat geheel naar het Rode Kruis. Het Rode Kruis gebruikt maximaal 7 procent van de opbrengst om de actie mogelijk te maken. Over de precieze besteding van deze 7% vind je meer informatie bij het Rode Kruis.

ACTIEWEEK

Kan ik nog steeds een plaatje aanvragen?
Dat kan zeker! Het aanvragen van je favoriete nummer is nog steeds een manier om 3FM Serious Request: The Lifeline te steunen. In december opent de aanvraag weer!

Is er een eindshow?
Zeker, 24 december op de Ossenmarkt in Groningen. Meer informatie daarover volgt later.

DONEREN EN IN ACTIE KOMEN

Hoe kan ik doneren aan 3FM Serious Request: The Lifeline?
Je kunt het hele jaar geld overmaken naar giro 661 van het Rode Kruis, dat specifiek gekoppeld is aan 3FM Serious Request: The Lifeline. Later dit jaar kun je ook zelf in actie komen en geld ophalen, of een plaatje aanvragen! 

Hoe start ik een actie?
Je kunt je nu aanmelden voor onze nieuwsbrief, waarmee we je op de hoogte houden van ontwikkelingen rondom 3FM SR19: The Lifeline. De Kom-In-Actie site wordt onder handen genomen, dus je kunt nog even geen acties aanmelden. Toffe plannen verzinnen kan gelukkig al wél...

OVERIG

Komt er weer een veiling?
Yes! Met 3FM Serious Request: The Lifeline veilen we een groot aantal unieke producten, diensten en belevenissen ten behoeve van het Rode Kruis.

Ik heb een persverzoek
Persverzoeken kunnen ingediend worden bij Danny Vormer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer SR Nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM