Video

Luc (26) overleed tijdens het voetballen aan een hartstilstand

  1. Nieuwschevron right
  2. Luc (26) overleed tijdens het voetballen aan een hartstilstand

Het is 17 september 2017. Sportclub Helmondia begint de dag vol moed aan de uitwedstrijd tegen SPV Vlierden. De dag verloopt echter heel anders dan verwacht...

Tien minuten na de rust zakt Luc, een van de spelers uit het voetbalteam, op het veld in elkaar. Zowel de leden van SPV als Helmondia beginnen direct met reanimeren, met behulp van een AED. Luc wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar het mag niet baten. Hij overlijdt de volgende dag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Leer reanimeren

Deze verdrietige gebeurtenis was voor het bestuur van Helmondia reden genoeg om meteen maatregelen te nemen op hun eigen sportpark. Op “De Braak” was nog geen AED voorhanden. Binnen een week na Lucs' overlijden is er een geïnstalleerd op de club.

In actie voor 3FM Serious Request: Lifeline

Philip, het broertje van Luc, zat in hetzelfde team als zijn broer. Hij was er op die bewuste dag niet bij, maar komt nu wel in actie. Hij hoopt dat mensen hetzelfde leed gespaard blijft en dat er meer levens gered kunnen worden als er meer AED's beschikbaar zijn. Op 22 december organiseert de club een benefietwedstrijd en een reanimatiecursus. Hun actie steunen? Dat kan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie