Meer NPO
STER Advertentie

Uitleg SR18: Bescherming tegen natuurgeweld

Uitleg SR18: Bescherming tegen natuurgeweld

Maandag 15 oktober 2018 - 12:00 uur

Dit jaar zet 3FM Serious Request: Lifeline zich in voor drie doelen: reanimatie in Nederland, noodhulp bij oorlog en conflicten en bescherming tegen natuurgeweld. Over die laatste legt 3FM-dj Wijnand in onderstaande video uit wat er op dit moment dagelijks gebeurt in de wereld en hoe jij kan helpen!

Bescherming tegen natuurgeweld

Extreme hittegolven, orkanen, overstromingen… Het weer domineerde dit jaar vaak het nieuws. Mede door klimaatverandering krijgen steeds meer mensen te maken met dit soort zware natuurrampen. De effecten zijn desastreus: alleen al vorig jaar werden 90 miljoen mensen getroffen door natuurgeweld. 11.000 van hen overleefden dit niet of raakten vermist.

Een natuurramp raakt iedereen, maar één groep in het bijzonder: de armen. Zij leven vaak in onveilige huizen of op gevaarlijke plekken en krijgen keer op keer de volle laag. Natuurgeweld komt in bepaalde gebieden vaak zo snel terug dat zij amper de tijd hebben om huizen weer op te bouwen of gewassen opnieuw in te zaaien. Deze kwetsbare groep heeft vaak ook niet het geld om hun huis te herstellen of de kennis om zichzelf beter te beschermen. Natuurrampen raken arme mensen niet alleen harder, maar het maakt hen ook nóg armer.  

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

KOM IN ACTIE 

Met 3FM Serious Request: Lifeline komen we in actie om deze mensen te helpen. We kunnen natuurgeweld niet stoppen, maar de gevolgen ervan wél beperken. Kom in actie en red levens.

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM