Meer NPO
STER Advertentie

Wil jij 3FM Serious Request: Lifeline op jouw school? Dat kan!

Wil jij 3FM Serious Request: Lifeline op jouw school? Dat kan!

Donderdag 22 november 2018 - 06:33 uur

Ook dit jaar gaat het Rode Kruis voor 3FM Serious Request: Lifeline langs scholen door heel Nederland om gastlessen te geven. Wil jij samen met je klas meer te weten komen over 3FM SR18? Kan geregeld worden!

Hoe zit zo'n les in elkaar?

In een gastles maken leerlingen en studenten op een interactieve manier kennis met de drie doelen die 3FM Serious Request: Lifeline dit jaar steunt: bescherming tegen natuurgeweld, hulp bij reanimatie in Nederland en het bieden van noodhulp bij oorlogen en conflicten. Meer over die doelen lees je hier.

3FM-dj's én Lifeline-lopers Rob Janssen en Jorien Renkema reisden af naar een basisschool om daar eens even 120 kids in toom te houden en te vertellen hoe 3FM Serious Request: Lifeline er dit jaar uitziet. Ging meteen top.

Vraag een gastles aan

De lessen worden in overleg met jou aangepast op het niveau van de klas en jouw wensen. Een getrainde vrijwilliger van het Rode Kruis vertelt tijdens de gastlessen dus over de drie doelen, maar ook over de hulpverlening van het Rode Kruis en hoe je nou zelf met school in actie kan komen.

Dus, bottom line: vraag een gastles aan via 3FM.nl/school en kom in actie! Sander legt hieronder ook nog even uit hoe 't in elkaar zit. Wel zo handig.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM