3FM Serious Request

Faheema's zoontje van 7 kwam om bij een nachtelijke aanval

  1. Nieuwschevron right
  2. Faheema's zoontje van 7 kwam om bij een nachtelijke aanval

Elke 2 seconden moet iemand zijn of haar huis verlaten door conflict of oorlog. Faheema is een van die mensen. Zij werd middenin de nacht gedwongen haar huis te verlaten door geweld.

Evacuatie

Faheema woont in een dorp in Zuid-Soedan, een land dat lijdt onder de jarenlange burgeroorlogen. Toen Faheema's dorp 's nachts werd aangevallen en haar gezin beschoten werd, verloor ze haar zevenjarige zoontje door het geweld.

Toen de mogelijkheid zich voordeed werden Faheema, haar man en haar tienjarige zoontje geëvacueerd naar een ziekenhuis in Ganyiel, een plek die in haar regio als veilige haven wordt gezien. Daar bleek dat ze een serieuze infectie aan haar been had opgelopen die zo ernstig was dat haar been geamputeerd moest worden. Voor haar herstel is ze overgeplaatst naar een mobiel veldhospitaal van het Rode Kruis. Inmiddels gaat het een stuk beter met haar, zoals je hieronder kunt zien.

Faheema

Wat kan het Rode Kruis allemaal doen?

Het Rode Kruis helpt burgers die ongevraagd in een conflict terechtgekomen zijn. Dit doen ze door de nodige medische hulp te verlenen met mobiele klinieken en apotheken, maar ook door onderdak aan mensen te geven in verlaten scholen, tentenkampen en sporthallen.

Daarnaast plaatst het Rode Kruis watertanks en zorgen zij voor voedselpakketten waar dingen als mais, meel, rijst en olie in zitten. Op deze manier wordt er zo goed mogelijk voorzien in de basisbehoeften van de getroffen mensen.

Kom in actie

Oorlog stoppen kunnen we niet, maar wat we wél kunnen? Mensen die er ongevraagd in terecht komen, helpen overleven. Kom in actie voor 3FM Serious Request: De Lifeline en zet je in voor burgers in conflictgebieden. Ze hebben jouw hulp keihard nodig.

Ster advertentie
Ster advertentie