3FM Serious Request

Wijnand reisde voor 3FM Serious Request naar Nigeria

foto: Merlijn Stoffels
  1. Nieuwschevron right
  2. Wijnand reisde voor 3FM Serious Request naar Nigeria

Tijdens zijn reis naar Nigeria maakte 3FM-dj Wijnand Speelman ontzettend veel mee. Al deze ervaringen zijn gebundeld in videos, vlogs en verhalen. Die vind je allemaal hieronder, zodat je precies kunt zien waar 3FM Serious Request dit jaar samen met Nederland geld voor inzamelt.

Documentaire

Je kunt Wijnands ervaringen zien in een documentaire die voor 3FM Serious Request gemaakt is. Je kunt die documentaire hier bekijken.

Breng ze weer samen

3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor een stille ramp die vier miljoen mensen treft. Elke dag slaan er duizenden mensen op de vlucht voor conflicten en natuurrampen, waardoor ze hun familie kwijtraken en alleen verder moeten. Het Rode Kruis werkt om ouders weer met hun kinderen te herenigen en deze mensen weer hoop op een goede toekomst te bieden.

Meer over het doel

Foto: Merlijn Stoffels

Interview met Wijnand Speelman

Welke verhalen heeft Wijnand met zich meegenomen en hoe kunnen wij het Rode Kruis helpen om zoveel mogelijk families te herenigen? Hier vertelt Wijnand alles over zijn reis naar Yola, Nigeria.

De verhalen vanuit Nigeria

Foto: Merlijn Stoffels

Wijnands vlogs vanuit Nigeria



Wat kan het Rode Kruis doen?

Vanaf slechts drie euro kan een Rode Kruis-vrijwilliger contact leggen met een vermist familielid, door middel van brieven of een telefoontje. Voor 50 euro regelt het Rode Kruis basisvoorzieningen voor een kind dat er alleen voor staat, voordat het terug naar huis kan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eten, drinken en kleren. Voor 300 euro kan het Rode Kruis een kind terugbrengen naar zijn familie in een ander land of gebied.

Je vindt al deze dingen nog op een rijtje in de onderstaande video!

Wat kun jij doen?

Natuurlijk kun je in de week van 3FM Serious Request jouw favoriete plaatje aanvragen in ruil voor een donatie, maar je kunt ook rechtstreeks geld doneren via 3FM.nl/doneer en giro 661. Daarnaast kun je in de webshop toffe 3FM Serious Request-merchandise kopen en gaat binnenkort ook de veiling open, waar je kunt bieden op toffe items van BN'ers. Alle opbrengsten hiervan gaan naar 3FM Serious Request.

Ster advertentie
Ster advertentie