3FM Serious Request

Een knuffel-elfstedentocht voor 3FM Serious Request

  1. Nieuwschevron right
  2. Een knuffel-elfstedentocht voor 3FM Serious Request

Wij <3 alle mensen die in actie komen voor 3FM Serious Request. En dus ook Lobke uit Leeuwarden! Zij komt samen met haar klasgenoten in actie om gezinnen uit conflictgebieden te herenigen. Met haar groepje heeft ze een hele originele actie bedacht: een knuffel-elfstedentocht.

"We willen natuurlijk wel iets Fries doen, aangezien we uit Leeuwarden komen," vertelt de 23-jarige Lobke. "De elfstedentocht leek ons daarom ook wel geschikt, maar ja, het vriest natuurlijk niet. We bedachten daarom een andere actie: een knuffel-elfstedentocht!" Tijdens de knuffelelfstedentocht staat de groep in Leeuwarden en Apeldoorn. Hier delen ze knuffels uit aan voorbijgangers. Iedere knuffel staat voor 1 kilometer in de Elfstedentocht.

Doneren kun je leren

"De bezoekers mogen zelf weten hoeveel geld ze doneren, ons streefbedrag is 300 euro. Hiermee kunnen we een kind helpen om de ouders terug te vinden. We willen iedere dag minimaal 200 knuffels uitdelen, maar hopen natuurlijk op meer. Dit komt omdat de elfstedentocht ongeveer 200 kilometer is. Mensen mogen zelf weten wat ze geven, het is een donatie. Maar met een groepje van 7 studenten hopen we natuurlijk dat we het streefbedrag wel kunnen halen."

Een eigen Glazen Huis

Lobke kwam vorig jaar ook al in actie voor 3FM Serious Request. "We haalden toen 1500 euro op! De actie was wel effe anders, we deden toen met onze school een Glazen Huis na. We hebben ook niet gegeten en radio gemaakt. 3FM Serious Request hoort bij mijn kerst. Het doel spreekt me ook erg aan, maar het is voor mij ook een vaste prik. Kerst betekent voor mij gewoon 3FM Serious Request."

Ster advertentie
Ster advertentie