Meer NPO
STER Advertentie

De Furries komen in actie voor 3FM Serious Request

De Furries komen in actie voor 3FM Serious Request

Woensdag 6 december 2017 - 15:15 uur

Ben je van plan om tijdens 3FM Serious Request naar Apeldoorn te komen? Grote kans dat je jouw favoriete knuffel tegenkomt! De Nederlandse Furries komen namelijk in actie tijdens 3FM Serious Request. We vroegen hen hoe ze dat gaan doen en wat het zijn van een Furry nou precies inhoudt. 

Op de foto met je favo Furry

Altijd al eens op de foto willen gaan met een Fursuiter? Kiki de Boer zorgt ervoor dat jij dit jaar tijdens 3FM Serious Request op de foto kunt met je favoriete Furry. Ze gaat namelijk samen met haar groep naar Apeldoorn om hier de actie uit te voeren. En die groep heeft een nogal bijzondere hobby: een Furry zijn! Kiki: "We zijn in Nederland maar met een kleine club, want er zijn niet veel mensen die deze hobby hebben. Veel mensen vinden het ook een beetje vreemd, maar het is écht heel leuk."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bijzondere hobby

Maar wat is zo'n Furry nou eigenlijk? Kiki legt het graag uit: "Furries zijn mensen die een voorkeur hebben voor dieren met menselijke trekken. Het is een hele leuke hobby, de een tekent heel veel, de ander heeft pakken. We gaan dan in die pakken naar buiten, voornamelijk voor onszelf maar ook om kinderen te entertainen."

"We moeten wel altijd in groepen gaan, omdat het gevaarlijk is om in je eentje de straat op te gaan in zo'n pak. Mensen vinden het vaak toch een vreemde hobby en het komt weleens voor dat een Furry lastiggevallen wordt." 

Pittig prijzig

Kiki kent haar Furry-vrienden via het internet. Samen spreken ze regelmatig of om de stad in te gaan in de pakken die ze dragen. Zo'n pak is behoorlijk aan de prijs: "Je kunt er wel een mooie auto van kopen," vertelt Kiki. "Er zijn pakken van luipaarden, paarden, maar ook van bijvoorbeeld draken. Het verschilt enorm." Met de actie hoopt de groep een hoop geld op te halen voor het goede doel. Het streefbedrag is 100 euro, maar daar kan natuurlijk altijd meer bij!

Ben jij benieuwd naar de actie? Check dan hier de pagina van de groep. Wil jij zelf ook een actie oprichten en geld ophalen voor 3FM Serious Request? Dat kan hier! 

Populair op 3FM