Nu op 3FM: -

Odile verloor al twee keer een kindje aan longontsteking

Vrijdag 23 december 2016 - 20:00 uur

Voor 3FM Serious Request reisde 3FM-DJ Wijnand Speelman mee met het Rode Kruis naar Ivoorkust om daar met eigen ogen te zien wat de gevolgen zijn van een longontsteking bij jonge kinderen. 

Wijnand ontmoet de 19-jarige Odile. Ze verdient haar geld met het planten en oogsten van casave. Het werk is zwaar, maar ze heeft geen keuze. Het is dit of niets. 

Twee kindjes

Odile verloor al twee keer een kindje aan longontsteking. Twee weken eerder verloor ze de tweede, een jongetje van een maand. Hij ademende erg moeilijk en als hij overgaf zat er bloed in het slijm. Als Wijnand vraagt of Odile weet waar hij aan gestorven is, zegt ze dat ze het niet precies weet. Wat ze wel wist, is dat hij hulp nodig had.

Geen middelen

Natuurlijk had Odile alles willen geven om haar zoontje te redden, maar ze heeft simpelweg niets. In de dorpen waar Odile woont zijn de mensen erg arm. Ze hebben geen fatsoenlijk huis, geen vervoersmiddel en al helemaal geen geld. En zonder geld kom je niet bij een ziekenhuis en kan je kindje dus niet behandeld worden. Het doet haar erg veel verdriet dat haar zoontje er niet meer is. En dan mocht ze vanwege bijgeloof ook nog eens niet bij de begrafenis van haar zoon zijn.

Bekijk en beluister hier meer reportages van Wijnands reis naar Ivoorkust.

Kom in actie!

Wil jij een steentje bijdragen zodat het Rode Kruis moeders als Odile kan helpen? Vraag tijdens 3FM Serious Request een plaat aan, doneer of tuig je eigen actie op om geld op te halen.

Meer Nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen