Nu op 3FM: -

Deze 62-jarige vader verloor twee kinderen aan longontsteking

Vrijdag 16 december 2016 - 15:22 uur

Voor 3FM Serious Request reisde 3FM-DJ Wijnand Speelman mee met het Rode Kruis naar Ivoorkust om daar met eigen ogen te zien wat de gevolgen zijn van een longontsteking bij jonge kinderen. 

(Foto: Sacha de Boer)

N'da Kowame is 62 jaar oud en verbouwt voedsel om geld te verdienen. Omdat het dit jaar erg droog is, valt er weinig te oogsten en dus te verdienen. Zijn vrouw en hij dragen de zorg over vijf kinderen. Twee overleden er eerder aan de gevolgen van een longontsteking.

Schulden in het dorp

Een tijdje terug werd er opnieuw een kindje van N'da Kowame ziek. Hij vroeg om hulp en kreeg geld van een dorpsgenoot. Helaas kan hij dit bedrag niet terugbetalen, waardoor hij nu schulden heeft. Als er nu weer een kind ziek wordt, kan hij weinig doen. Omdat de mensen in het dorp weten dat hij zijn schulden niet kan afbetalen, zal niemand hem meer iets lenen. Luister hieronder naar Wijnand reportage.

Duur: 3 minuten

(Foto: Sacha de Boer)

Wat doet het Rode Kruis?

Voor het kleine bedrag van 4 euro kan een kind genezen worden met antibiotica. Steun 3FM Serious Request. Kijk hier wat het Rode Kruis kan doen met jouw bijdrage.

Bekijk en beluister hier meer reportages van Wijnand in Ivoorkust.

Meer Nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen