Nu op 3FM: -

Silvie woont en werkt met haar zes kinderen in een piepklein hutje

Vrijdag 16 december 2016 - 13:00 uur

Voor 3FM Serious Request reisde 3FM-DJ Wijnand Speelman mee met het Rode Kruis naar Ivoorkust om daar met eigen ogen te zien wat de gevolgen zijn van een longontsteking bij jonge kinderen. 

 

(Foto: Sacha de Boer)

Moeder Silvie woont samen met haar zes jonge kinderen in een heel klein hutje, van ongeveer twee bij drie meter. Een hutje waarin zowel gewerkt als geslapen wordt.

Rookvorming

Om geld te verdienen kookt Silvie voor de mensen uit het dorp. Omdat ze dit in het hutje doet hangt er binnen vaak veel rook en dat verzwakt de longen van haar kinderen. Een longontsteking ligt op de loer. Haar zoontje van twee jaar is zelfs al erg ziek. Hij heeft het zwaar en ligt de hele dag bij zijn moeder.

Ziekenhuis

Het is niet de eerste keer dat Silvie's zoontje longontsteking heeft. De vorige keer ging ze naar het ziekenhuis en toen is hij genezen. Maar ja, dat kost geld en ze is arm. Het is al lastig genoeg om al haar kinderen elke dag eten te geven. Maar als ze vandaag genoeg eten verkoopt aan de mensen uit het dorp, brengt ze haar zoontje meteen naar het ziekenhuis. Ze weet dat ze een probleem heeft als dat niet lukt.

(Foto: Sacha de Boer)

Silvie is bang

Als Wijnand vraagt of ze bang is, zegt ze dat ze zich erg zorgen maakt. Een mensenleven is waardevol en ze wil natuurlijk niet dat een van haar zes kindjes sterft. Het maakt haar verdrietig dat ze niet genoeg geld heeft om in geval van ziekte voor haar kinderen te zorgen. Het raakt Wijnand. Zeker als Silvie vraagt of hij niet iets kan betekenen voor haar zoontje. 

Beluister de reportage hieronder. Duur: 3 minuten

Bekijk en beluister hier meer reportages van Wijnand in Ivoorkust.

(Foto: Sacha de Boer)

(Foto: Sacha de Boer)

Kom in actie

Steun 3FM Serious Request. Vraag een plaat aan, doneer direct aan het Rode Kruis of bied op een uniek item uit de 3FM Veiling. Met het geld gaat het Rode Kruis de strijdt aan met een stille killer: longontsteking. Lees hier meer over het doel.

Meer Nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen