Nu op 3FM: -

De 11-jarige Donald kreeg drie keer longontsteking

Donderdag 15 december 2016 - 15:00 uur

Voor 3FM Serious Request reisde 3FM-DJ Wijnand Speelman mee met het Rode Kruis naar Ivoorkust om daar met eigen ogen te zien wat de gevolgen zijn van een longontsteking bij jonge kinderen. 

(Foto: Sacha de Boer)

Als je een keer longontsteking hebt gehad betekent dat niet dat het nooit meer terugkomt. De 11-jarige Donald weet daar alles van. Hij heeft al drie keer een longontsteking achter de rug en zegt tegen Wijnand dat het leven in zijn dorp niet altijd even fijn is.

Veel kinderen sterven

In de regio waar hij woont sterven extreem veel kinderen aan de gevolgen van longontsteking. Donald kon gelukkig geholpen worden, maar hij moest wel drie keer vechten tegen de ziekte. Toen hij een baby'tje was, toen hij zes jaar oud was en toen hij tien was. Zijn moeder bracht hem naar het ziekenhuis, waar hij medicijnen kreeg. 

Bang

Donald is bang om nog een keer longontsteking te krijgen, want wat gebeurt er als er geen medicijnen zijn? Maar gelukkig kon hij drie keer wél genezen worden. Een hoopvol bericht uit een land dat geteisterd wordt door deze dodelijke ziekte. Donald is een stoer en dapper ventje dat Wijnand na het gesprek uitdaagt voor een pittig potje voetbal onder de felle zon.

Beluister de reportage hieronder.

Duur: 3,5 minuut:

Bekijk en beluister hier meer reportages van Wijnand in Ivoorkust.

(Foto: Sacha de Boer)

(Foto: Sacha de Boer)

Steun 3FM Serious Request

Kom in actie voor 3FM Serious Request. Vraag een plaat aan, doneer, zet een actie op of bied op een item in de 3FM Veiling. Met het geld dat opgehaald wordt zorgt het Rode Kruis ervoor dat zieke kinderen behandeld kunnen worden in een kliniek of ziekenhuis. Lees hier meer over het doel.

Meer Nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen