Meer NPO
STER Advertentie

Lucas Hamming speelt 3FM Serious Request-themalied live bij 3FM

Woensdag 7 december 2016 - 16:00 uur

Het themalied van 3FM Serious Request 2016 is 'Are You With Me' van Lucas Hamming. Check hier hoe die track live klinkt!

 

Als je het 3FM Serious Request themalied maakt, is het natuurlijk ook tof als je 'm live komt spelen. Dus da's precies wat er gebeurde, woensdagochtend 7 december. Lucas Hamming speelde 'Are You With Me' live bij Domien in Jouw Ochtendshow! 

Lucas Hamming live bij 3FM

De opbrengst van 'Are You With Me' gaat naar 3FM Serious Request, dat dit jaar aandacht vraagt voor kinderen die onnodig sterven aan de gevolgen van een longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kom In Actie tegen longontsteking

Ook dit jaar komt bekend én onbekend Nederland in actie voor 3FM Serious Request. Are you with them?

Longontsteking

3FM en het Rode Kruis vragen dit jaar aandacht voor een stille killer: longontsteking. Een longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. In Azië en Afrika is dit een groot probleem, met name in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië. 3FM-DJ Wijnand Speelman reisde in november naar Ivoorkust en zag daar met eigen ogen hoe groot het probleem is. Zijn videoverslag is binnenkort te zien op 3fm.nl. Bekijk hier alvast de foto's.

Meer over het doel

Voorkomen en behandelen

Een longontsteking is eenvoudig te voorkomen en te behandelen. Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich onder andere in in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië om longontsteking te bestrijden, maar daar is wel hulp bij nodig.

Laat ze niet stikken!

Elke euro telt. Zelfs met een klein bedrag kun je al veel betekenen voor de kinderen en ouders in deze rampgebieden. Zo kan een kind voor slechts 4 euro behandeld worden met antibiotica. Voor 25 euro krijgt een gezin met kinderen een kooktoestel dat minder schadelijke rook produceert. En voor een groter bedrag, van bijvoorbeeld 1.000 euro, krijgt een kliniek een koelkast op zonne-energie, waarmee medicijnen koel bewaard kunnen worden. Bekijk hier wat het Rode Kruis kan doen met jouw bijdrage.

Kom in actie

Volg 3FM Serious Request

Over 20 dagen worden Domien en Frank opgesloten in het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. Volg 3FM Serious Request tot die tijd via 3fm.nl, de Facebook-pagina, op TwitterInstagram en Snapchat (npo3fm).

Populair op 3FM