Nu op 3FM: -

Wijnand reisde voor 3FM Serious Request naar Ivoorkust

Dinsdag 29 november 2016 - 17:21 uur

Samen met het Rode Kruis reisde 3FM-DJ Wijnand Speelman naar Ivoorkust. Daar sterven te veel jonge kinderen aan de gevolgen van een longontsteking. Wijnand maakte meerdere reisverslagen, die je binnenkort allemaal op deze pagina kunt checken.

(Foto: Sacha de Boer)

Longontsteking is ook in Ivoorkust een probleem van formaat. Wijnand reisde er naar toe met het Rode Kruis om met eigen ogen te zien met welke problemen men daar te kampen heeft en hoe longontsteking bij kinderen voorkomen en genezen kan worden. 

Bekijk de 360 video

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 (bekijk in Firefox en Chrome)

Reportages Wijnand Speelman in Ivoorkust

Daarbij maakte hij reportages voor de radio, TV en online. Je vindt de reportages hieronder. 

(Foto: Sacha de Boer)

Fotografe Sacha de Boer

Fotografe en tv-presentatrice Sacha de Boer ging met Wijnand en het Rode Kruis mee naar Ivoorkust. Daar maakte zij prachtige foto's. Lees hier het interview met haar, uiteraard met foto's.

Longontsteking

3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

Meer over het doel

Wat kan het Rode Kruis doen?

Voor slechts 3 euro geeft een Rode Kruis vrijwilliger voorlichting in de gemeenschap via huisbezoeken en bijeenkomsten over het belang van borstvoeding, voeding, goede hygiëne en schoon drinkwater. Voor 15 euro krijgt een gezin met kinderen een waterfilter. En voor 140 euro begeleiden Rode Kruis vrijwilligers een dag lang de vaccinaties en informeren zij mensen in de gemeenschap over de mogelijkheid om vaccinaties te ontvangen.

Meer Nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen