Meer NPO
STER Advertentie

Ekdoms Eetcafé levert 86.283 euro op

Dinsdag 24 december 2013 - 14:37 uur

Het was een waanzinnig groot feest, de hele week lang in Ekdoms Eetcafé. En het opgehaalde eindbedrag mag er zeker zijn!

Gerard had net de allerlaatste lunch verzorgd door Ron Blaauw achter de kiezen, toen hij het op een na laatste sapje voor de DJ's kwam brengen. De hele week lang werd er volop gegeten, gedronken en gefeest in Blokhuispoort in Leeuwarden. Gerard heeft er alles aan gedaan om zoveel mogelijk geld op te halen. Van de a capella zang van Syb van der Ploeg tot de dagelijkse desserts van Peter Scholte, alles bij elkaar heeft het een bedrag van 86.283 euro opgeleverd.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ron Blaauw verzorgde de laatste lunch

Gisteren werd er nog tot in de latere uurtjes gefeest in Blokhuispoort, waar meesterkok Ron Blaauw achter de draaitafel kroop en het zo dus ook voor hem een latertje werd. Vanmiddag stond hij weer fris en fruitig in Ekdoms Eetcafé, waar op de laatste dag geen diner maar een lunch werd geserveerd.

Welkom bij Sesamstraat!

Op het laatste menu stond zalm met Japanse saus als voorgerecht en spareribs met gegrilde kool en mierikswortel als hoofdgerecht.  De bediening was in handen van niemand minder dan de bewoners van Sesamstraat. Ernie, Bert, Elmo en Tommie: ze waren allemaal van de partij!

Het is gedaan met de wijn

Wijnkenner Cuno van 't Hoff was er ook voor de allerlaatste keer. Dat is misschien maar goed ook, want als we hem moeten geloven is er ontzettend veel gezopen de afgelopen week.

>> Alles over Ekdoms Eetcafé

Glazen Restaurant haalt 44.613 euro op

Ekdoms Eetcafé was avond aan avond stijf uitverkocht, maar dat wil niet zeggen dat er geen alternatieven waren. Mise en Place had namelijk een Glazen Restaurant ingericht, waar het personeel de hele week belangeloos het eten en drinken serveerde. De organisatie kwam een cheque van maar liefst 44.613 euro aanbieden.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vraag een plaat aan

Voor de muziek ben je bij Ekdoms Eetcafé dus niet langer aan het goede adres, maar een plaat aanvragen voor 3FM Serious Request 2013 kan uiteraard nog steeds.
>> Vraag een plaat aan

Populair op 3FM