Meer NPO
STER Advertentie

André Kuipers was laatste slaapgast van 3FM SR13

Woensdag 11 december 2013 - 19:15 uur

André Kuipers was de laatste slaapgast van Giel, Paul en Coen in Leeuwarden tijdens 3FM Serious Request 2013.

Astronaut André Kuipers kwam op maandag 23 december langs in het Glazen Huis om een nachtje in één ruimte te zijn met de DJ's. André heeft in ieder geval al ervaring met vloeibaar voedsel, dus dat zal het probleem niet zijn!

Spacey platen voor de astronaut

Om hem zich meteen thuis te laten voelen, willen we kijken of jullie niet een paar typische ruimteplaten kunnen aanvragen voor hem. Denk aan sterren, raketten en planeten en laat je inspireren. 

Voorbeelden:  

Fake Blood - 'Mars'
Elton John - 'Rocketman' 
Babylon Zoo - 'Spaceman'
R.E.M. - 'Man On The Moon' 
The Police - 'Walking on The Moon'
Vengaboys - 'Ticket To Uranus' 
David Bowie - 'Space Oddity'

>> Vraag hier een plaat aan 

Daarnaast kon je met André op de foto als je naar het Glazen Huis kwam. Er lag een astronautenpak klaar wat je aan kon trekken en waarmee je naast André kon gaan staan. Hoewel, naast. Hij was wel in een andere ruimte. Daar signeerde hij ook strooikaarten die door de brievenbus heen verkocht werden.

Gelooft André in buitenaards leven?

Ook kon je in ruil voor een donatie een vraag stellen aan André. Hij werd onder andere gevraagd naar zijn visie op buitenaards leven en zijn kennis over de g-krachten. Zo gaf de ruimtevaarder deze nacht eigenlijk een soort lezing in het Glazen Huis.

André doet de moonwalk

Als mannetje uit de ruimte kon een ware moonwalk van André natuurlijk niet achterwege blijven. Uiteraard deed hij dat niet voor niets; het bracht een leuk bedragje op voor 3FM Serious Request.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op 3FM