Meer NPO
STER Advertentie

Laura Jansen en Tom Chaplin zingen themanummer 3FM Serious Request

Dinsdag 4 december 2012 - 10:38 uur

Het officiële themanummer van 3FM Serious Request 2012 heet 'Same Heart'. Laura Jansen schreef het nummer en zingt het duet samen met Keane-frontman Tom Chaplin.

Alle opbrengsten van de downloads en streams van 'Same Heart' gaan naar 3FM Serious Request. 'Same Heart' is vanaf 4 december 2012 overal te downloaden en te streamen.

'Same Heart' is 3FM Serious Request 2012 themanummer

Laura Jansen schreef  'Same Heart' op verzoek van 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers. Laura Jansen: "Ik wilde niet iets maken dat klein en verdrietig was. Ik wilde dat het optimistisch en luid werd en de aandacht trok naar het thema waarvoor het geschreven is".

Laura Jansen wilde duet met Tom Chaplin

Laura Jansen schreef ‘Same Heart’ uitdrukkelijk als duet en koesterde een wens dat Keane-frontman Tom Chaplin de mannelijke stem zou vertolken. Nadat Tom Chaplin het lied had gehoord zegde hij direct toe. "Het is de eerste keer in mijn carrière als zanger dat ik heb toegezegd een duet aan te gaan onder mijn eigen naam. De song raakte me persoonlijk, het is geweldig om een liedje te horen met zoveel soul. Het nummer klonk zo geïnspireerd en ik kon direct begrijpen wat de connectie was met het thema."

"Underneath it all beats the same heart"

Laura Jansen: "Iedereen die het moeilijk heeft, wil in ieder geval als mens erkend worden. En het maakt niet uit waar je bent geboren, underneath it all beats the same heart."

>> Downloaden: de opbrengst gaat naar 3FM Serious Request

Laura Jansen en Tom Chaplin vertellen over 'Same Heart'

'Same Heart' - Laura Jansen ft. Tom Chaplin

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement