Meer NPO
STER Advertentie

Ilse DeLange primeurt SR 2011 themasong

Maandag 21 november 2011 - 14:09 uur

De nieuwe single van Ilse DeLange, 'Doluv2luvu', is het themalied van 3FM Serious Request 2011

Ilse DeLange en 3FM Serious Request gaan way back. Zo bezorgde ze Giel al eens een onvergetelijke nacht in het Glazen Huis en als vriendin van 3FM volgt ze de actie elk jaar op de voet.

Afgelopen jaar gingen de DJ's en de mensen op het plein helemaal los op 'Hello!' van Martin Solveig. Dat wilde Ilse ook wel en het idee was geboren: Samen met haar Amerikaanse topproducer Matthew Wilder (produceerde o.a. No Doubts Tragic Kingdom) stortte ze zich op haar missie om ook zo'n upbeat themalied te maken.

'Doluv2luvu' themalied 3FM Serious Request

'Doluv2luvu' heet haar 'Hello!'. Ze nam de single maandagochtend (21 november) mee naar Giel en hij mocht hem voor het eerst op de radio laten horen. Ilse vond het best spannend, want het is compleet anders dan wat we van haar gewend zijn. Ze hoefde zich niet te druk te maken, de reacties op de SMS waren erg positief en Giel was ook duidelijk: 'Dit wordt een nummer 1 hit'. 

Opbrengst voor mama

De single maakte Ilse niet alleen om de spirit tijdens de actie erin te houden, maar ook voor het geld. Dat houdt ze natuurlijk niet zelf, het gaat naar de mama's waar 3FM Serious Request dit jaar geld voor ophaalt. De single is te downloaden op iTunes en de opbrengst gaat naar het Rode Kruis, dat er weer voor zorgt dat het goed terecht komt. 

Nieuwe sound op nieuwe album van Ilse

Op het vorige album ging Ilse terug naar haar countryroots, voor deze nieuwe zoekt ze het in een compleet andere hoek. De nieuwe single is nog maar een voorproefje. Producer Wilder daagde haar uit om flink te experimenteren. Het experiment gaat lekker, ongeveer drie kwart van het album is al klaar vertelt Ilse aan Giel. 23 Maart staat ze in het Gelredome in Arnhem, en rond die tijd verwacht ze ook dat het album uit zal komen.

>> Lees hier meer over 3FM Serious Request

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM