Meer NPO
STER Advertentie

Wat is 3FM Serious Request: Lifeline?

Wat is 3FM Serious Request: Lifeline?

Maandag 24 september 2018 - 08:40 uur

Met 3FM Serious Request: Lifeline zet NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor het redden van levens. Dit jaar doen we dat voor drie doelen: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

In de week voor kerst (18-24 december) trekken er drie teams met 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie. Ze gaan op een barre tocht door Nederland om op kerstavond hopelijk aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht, de headquarters van de actie én natuurlijk de plek waar 3FM Serious Request begon in 2004.

Zij lopen van plaats naar plaats met als doel om jullie acties en evenementen te ondersteunen. 24 uur per dag maken zij live radio vanuit heel het land en zijn ze via livestreams online en op televisie te volgen. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de tussentijd kun jij de 3FM-dj's dus volgen, maar je kunt ook zelf richting TivoliVredenburg komen. Daar worden de hele week door toffe optredens en evenementen georganiseerd. Never a dull moment!

Nog íets meer uitleg nodig? Sander legt het met liefde nog een keer aan je uit. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Help mee

Met de aandacht die de 3FM-dj's met hun enorme wandeltocht genereren, informeren ze het publiek over de thema’s en roepen zij Nederland op om in actie te komen. Dat kan door verzoeknummers aan te vragen en geld te doneren, maar natuurlijk ook door het opzetten van evenementen. Denk aan het in elkaar flansen van een thuisrestaurant, een gamemarathon in de kantine van je voetbalvereniging of een rooftopparty op je dakterras (ja, middenin de winter)! Alles wat geld en awareness opbrengt voor deze drie doelen is geoorloofd.

Als jij je actie aanmeldt via 3FM.nl/kominactie is er een kans dat een van de dj-teams jouw kant op komt. Door een tof event te organiseren maak je jouw actie, dorp of stad dus onderdeel van de Lifeline!

Meer SR Nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM