3FM Serious Request

7 dingen die moet je weten over het nieuwe 3FM Serious Request

  1. Nieuwschevron right
  2. 7 dingen die moet je weten over het nieuwe 3FM Serious Request

3FM Serious Request heet dit jaar '3FM Serious Request: Lifeline'. Maar wat gaat er nou precies veranderen? En wat blijft hetzelfde? Je checkt het hieronder.

1. Er is dit jaar geen Glazen Huis

Ja, dat is jammer, maar soms moet je afscheid nemen van dingen. Het is tijd voor een frisse wind. Het is tijd voor een nieuw evenement. Een evenement dat je gaat verrassen. Een evenement waarbij nieuwe mooie momenten zullen ontstaan. Bij 3FM Serious Request: Lifeline staan de doelen én de mensen die geld ophalen centraal. Wij komen dit jaar naar jou toe. En daar hebben we zin in!

2. We halen geld op voor drie doelen

We halen dit jaar dus geld op voor drie doelen en jij bepaalt zelf waar het bedrag naartoe gaat. We hebben hiervoor gekozen omdat hier behoefte aan was. Je kunt het bedrag doneren aan: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld of noodhulp bij oorlog en conflicten. Het Rode Kruis zorgt ervoor dat het geld juist wordt besteed. Wil je meer weten over deze doelen? Klik hier. Wil je het bedrag gelijk laten verdelen, omdat je ze alle drie belangrijk vindt? Dat kan natuurlijk ook.

3. We gaan lopen

Dit is een heel belangrijk onderdeel van het nieuwe 3FM Serious Request. Er gaan drie dj-teams lopen. Zij creëeren een zogenaamde 'Lifeline', door héél Nederland. Sander en Eva beginnen op Vlieland, Rob en Jorien in Weert en Mark + Rámon in Hengelo. In zes dagen lopen zij door verschillende dorpjes en steden richting onze headquarters: TivoliVredenburg in Utrecht. Klik hier voor alle routes.

4. Er mag gegeten worden

Omdat de 3FM-dj's per dag tientallen kilometers afleggen, mogen ze natuurlijk gewoon eten en drinken. Anders gaat het mis. Maaaaaarrr... Ze moeten hun maaltijden zelf regelen. Dat geldt ook voor een slaapplaats. Wil jij de 3FM-dj's een overnachting aanbieden? Of een smakelijke maaltijd? App of sms (3333) tijdens de week naar de studio. Of mail nu al naar seriousrequest@3fm.nl.

4. Jóuw actie staat centraal

Zoals elk jaar zijn er heel veel mensen die geld ophalen. Wij willen jouw actie centraal stellen. Organiseer jij een vette rave of een winter-bbq in een dorp of stad waar we langslopen? Meld je actie aan! Dan zijn we op de hoogte en raven we misschien wel een stukje mee. Klik hier voor actie-voorbeelden.

5. Je kunt nog steeds plaatjes aanvragen

Natúúrlijk draaien we weer heel veel muziek. Zoals elk jaar. We zijn en blijven een radiostation. Dus vraag je favoriete plaat aan voor het goede doel en draag zo je steentje bij. Tijdens kerst hoor je traditiegetrouw de Top Serious Request.

6. Je kunt nog steeds geld komen brengen

Omdat er geen Glazen Huis is, zijn er ook geen brievenbussen. Er is wél een chequebox bij TivoliVredenburg in Utrecht. Daar kun je ook op de foto, geheel in 3FM Serious Request-sferen, uiteraard. Eventueel kun je ook cash geld komen brengen. Maar veel handiger is dat je direct kan pinnen bij de 3FM-dj's die door het land lopen! Let op: ze nemen geen contact geld aan in verband met de veiligheid. Download hier een donatiebox, cheque of campagneposter.

7. We doen het nog steeds voor het Rode Kruis

Met 3FM Serious Request: Lifeline zetten we ons nog steeds in voor anderen. Dus hop hop, draag je steentje bij en kom in actie!

3FM Serious Request: Lifeline vindt plaats van 18 t/m 24 december.

Ster advertentie
Ster advertentie