Saskia & Olivier

Za, zo: 22:00 tot 00:00

Nu op 3FM: -

Saskia & Olivier (KRO-NCRV)

Saskia en Olivier luiden de zaterdag- en zondagavond uit. Alle zin- en onzin is te horen tijdens dit programma. Domme grapjes tussen de twee, een vriendschap die je weekend kleurt en een beller hier en daar. Dat is je weekend met Saskia en Olivier! Je hoort het olijke duo tussen 22:00 en 00:00.

Saskia Weerstand

Volg Saskia Weerstand

Saskia Weerstand

Saskia (1986) maakt haar radiodebuut vanuit een bouwkeet. Op haar veertiende maakt ze samen met een collega van het eetcafé waar ze werkt radio tijdens de Sneekweek. De collega durft eigenlijk niet en dus moet Saskia mee. Met drie schuiven voor haar neus, een computer met muziek en een microfoon begint ze met radio maken. Om 14:00 uur begint het programma en vijf minuten later weet ze het zeker: ze moét radio-DJ worden.

Lees verder

Het echte werk begint met haar deelname aan BNN University. Via daar komt Saskia terecht bij KX Radio, het internetradiostation van Rob Stenders. Daarnaast valt ze af en toe in op Radio 1, waar ze de nachtprogramma's voor haar rekening neemt. In 2014 mag ze ook af en toe invallen voor de nachtprogramma's op 3FM.

In januari 2015 heeft ze de 3FM-wind écht lekker in de zeilen. Een maand lang presenteert ze één nachtje per week, daarna twee en bij een grote programmering-shuffle op 3FM is Saskia's plek vanaf augustus 2015 prominenter dan ooit. Je hoort haar elke zondagavond met Studio Saskia en in de nacht van dinsdag op woensdag met VierSas.

Vanaf november 2016 gooit Saskia het roer om. Ze start samen met 3FM-DJ Olivier Bakker het programma Saskia & Olivier op zaterdag- en zondagavond van 22:00 tot 00:00.

Olivier Bakker

Volg Olivier Bakker

Olivier Bakker

Olivier (1997) ontdekt de radio, doordat zijn basisschool in Leiden een eind bij zijn huis vandaan ligt. Vandaar dat zijn ouders zo nu en dan zo lief zijn om hem naar school te taxiën. Op een gegeven moment, tijdens een van die autoritten, wil Olivier eens geen cd luisteren, maar gewoon de radio aan. Dat gebeurt en hij hoort op dat moment uit de autospeakers de magie van radiomeesters Ruud de Wild en Jeroen Kijk In De Vegte en wordt gek van het medium radio. Maar dan ook echt gek.

Lees verder

Gelukkig deelt een maatje van de jonge Olivier, Tim zijn rare obsessie voor radio en zo begint de welbekende zolderkamperradio-fase, waarbij ze met angst voor het niet betalen van muziekrechten aan Buma, draaien wat ze willen en dat vervolgens live laten horen aan duizenden mensen, correctie: twee mensen. En met een beetje geluk luisteren de ouders ook mee.

Uiteindelijk durft Olivier op zijn veertiende - als de baard al lichtelijk in de keel zit - een mail te sturen naar de lokale omroep van Leiden: SleutelstadFM. En potjandorie, daar mag hij als klein broekie achter de microfoon plaats nemen en een hitlijst presenteren. Althans, ‘hitlijst’... Olivier is na een aantal weken de hits al zo zat en heeft daarnaast, door teveel gelul over zichzelf, nooit tijd om ze allemaal te draaien, dat hij besluit de muziek uit de lijst maar zelf samen te stellen. Vanaf dat moment verdwijnt het woord ‘hit’ al snel uit het programma. En het woord ‘lijst’ eigenlijk ook.

Ondanks dat Olivier de kwaliteit van zijn programma’s bij de lokale omroep in retroperspectief ongemakkelijk slecht vindt, hoort Rob Stenders na het beluisteren van een demo er wel iets in en mag hij zowaar op gesprek komen bij deze radiogod. En alsof dat nog niet genoeg is, mag hij vanaf dat moment als 16-jarig jochie een eigen programma op de zender van Stenders, KX radio, presenteren. Tot op de dag van vandaag maakt hij nog steeds wekelijks een show op deze mooie vrije zender.

Vanaf het moment dat hij bij KX Radio terecht komt, neemt ook het opleidingstraject van 3FM, de DJ School, Olivier op. Enige nadeel: om daadwerkelijk 's nachts programma’s te maken op 3FM, moet je de leeftijd van 18 bereikt hebben en dat heeft kleine Olivier niet. Totdat het eindelijk 13 oktober 2015 wordt en de vanaf dat moment meerderjarige Olivier eindelijk een programma mag maken op 3FM! Nu hoor je hem elke zaterdag van 04:00 tot 06:00 én elke zaterdag en zondag van 22:00 tot 0:00 met Saskia Weerstand.

Fragmenten

Uitzendingen

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen