Sander & Frank

Nu op 3FM: -

Sander & Frank (BNNVARA)

Het is bijna weekend! Sander en Frank luiden de werkweek uit en vieren het weekend.

Frank van der Lende

Volg Frank van der Lende

Frank van der Lende

Frank (1988) is Frank. En daar is –ie verdomde blij mee. Al wordt hij in de wandelgangen van 3FM constant 'Hoitjes' genoemd. Waarom? Omdat –ie dat altijd zegt bij binnenkomst in de studio. 'Hoitjes'.

Lees verder

Voordat hij voet aan de grond kreeg in Hilversum, wandelde Frank rond in Uithoorn. Daar begon 'ie op zijn zestiende met het programma Een Uurtje Ellende met Frank van der Lende op het lokale radiostation van Uithoorn: Rick FM. Een en al ellende was dat.

Langzamerhand werd Frank wat bedrevener in het fenomeen dat radio maken heet. Op de School voor Journalistiek in Utrecht ging het experimenteren verder. En niet alleen op ’t gebied van radio. Ook qua vriendinnetjes, drank en feestjes. Op zijn achttiende vertrok hij dan ook naar Amsterdam om daar zijn vleugels uit te slaan en zich onder te dompelen in het leven.

Met de trein uit Amsterdam kwam deze lange lijs zes jaar geleden aangezweefd in het Hilversumse. Via BNN University werkte hij voor alle programma’s van BNN op 3FM. Denk aan de Coen en Sander Show, Open Radio met Timur en Ramon en @Work. Ook op Radio 1 was Frank niet weg te slaan. Live-verslag doen voor BNN Today tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, 3 weken lang elke dag radio maken vanaf een boot en sinds september 2012 zijn eigen programma op Radio 1: Nachtbrakers.

En die titel slaat de spijker op zijn kop. Want dat is exact wat Frank het liefst doet. Nachtbraken. Nachten lang in de kroeg zitten en sterke verhalen vertellen, slenteren door de Amsterdamse straten, terwijl mensen alweer naar hun werk gaan en thuis nog een drankje te drinken om ‘het af te leren’.

Vandaar dat –ie ook hier op 3FM de nacht voor zijn rekening neemt. Je hoort Frank elke vrijdag, zaterdag en zondag van 19:00 tot 22:00. Luisteren is genieten en genieten is luisteren.

Sander Hoogendoorn

Volg Sander Hoogendoorn

Sander Hoogendoorn

Sander (of Alexander als hij stout is geweest) Hoogendoorn ziet in 1988 het levenslicht in Delft, waar hij opgroeit onder oma’s vleugels, die naast hem woont. Een beetje dwars is hij al op de basisschool en dat is op de middelbare school nog niet anders. Gelukkig is hij een charmante jongen en weet hij zijn leraren in te palmen.

Lees verder

Hij geniet in zijn pubertijd van metal en punk, maar ook van trance en hardstyle. Dat past niet in een overzichtelijk hokje en dus is hij een vreemde eend in de bijt. Na het VWO is hij zoals het een gezonde Hollandse jongen van zijn generatie betaamt aan het zoeken naar een goede toekomstinvulling. Van het een komt het ander en voor hij het weet is hij koerier voor een supermarkt.

Hoe heeft Sander dan de weg naar het mengpaneel weten te vinden? Opa brengt de uitkomst met een mengpaneeltje op zolder. Vanaf zijn tiende zit Sander dagen te zwoegen met die knoppen. Daar besloot hij ook om DJ Tiësto te worden. Dat is hij uiteindelijk niet geworden. Maar radio lijkt Sander ook wel wat. Hij gaat dan aan de slag bij de RAZO (Delftse Radio Ziekenomroep). Al snel krijgt Sander zijn eigen programma bij Stadsradio Delft.

Na Stadsradio Delft volgt KX Radio al snel. Bij het internetradiostation presenteert hij 1,5 jaar op zondagmiddag Sanday, waar hij elke week een meisje uit eten vraagt. Maar hij draait ook al rap doordeweeks: De Koene Sandershow en Hi Ha Hoogendoorn. Tegenwoordig presenteert hij nog steeds op KX Radio. Daarnaast draait hij vaak platen in een kroeg in Utrecht (Stairway to Heaven).

Met de complimentjes van Fred Siebelink en Rob Stenders op zak stuurt Sander een demo naar de 3FM DJ school en voilá… daar is hij dan. Je kunt 'm horen in het weekend: iedere zaterdag tussen 07:00 en 10:00 uur met de CroisSanderShow en zondag ook, maar dan begint de show zelfs nog een uurtje vroeger. Naast de weekendochtendshow presenteerde Sander eerder op zaterdagavond tussen 22:00 en 00:00 uur het programma SanderdayNight en op vrijdagnacht tussen 1:00 en 4:00 uur De Freaknacht.

Hoogie schuift in augustus 2015 twee uurtjes op in programmering. Sanderdome hoor je iedere zaterdag en zondag tussen 12:00 - 14:00 uur op 3FM. Hard aan het werk, lekker uitbrakken of even helemaal niks? Sander is je vriendje in het weekend. Ook hoor je Hoogie iedere zaterdagavond tussen 19:00 en 21:00 uur met That's Live. Een fijne portie livemuziek op de zaterdagavond!

Vanaf november 2016 krijgt Sander een plekje op de dagprogrammering. Maandag t/m donderdag hoor je hem tussen 18:00 en 21:00!

Fragmenten

Uitzendingen

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen