Presentator

Thomas Hekker

  1. Presentatorenchevron right
  2. Thomas Hekker
Thomas Hekker maakte als klein kind al cassettebandjes met zelf opgenomen radioprogramma’s. Kopieën hiervan deelde hij uit aan klasgenoten. Bij teruggave kregen ze deze binnen een week terug met daarop een nieuwe show. Het maken van deze bandjes is gestopt, maar de liefde en passie voor radio is nooit weggezakt. Via de lokale omroep in Leiden, KX Radio en vervolgens de NPO Campus komt hij in 2018 uit op NPO Radio 2. 3 jaar later maakte hij de overstap naar NPO 3FM.

Wat is het beste concert waar je ooit bent geweest?
Dat moet het concert van Rammstein zijn geweest in Zwitserland. Op een groot veld voor de luchthaven van Zürich. De plek waar ik eerder die avond was geland met mijn vader. Ik was 13 jaar oud en hij nam me mee naar mijn allereerste concert. Wat een ontgroening!

Welk album staat forever on repeat bij jou?
Nu heb ik een fetisj voor Rammstein. Hoe zal dat nou komen? Dus al hun albums kan ik goed hebben. Maar voor de variatie zou ik zeggen: “A Deeper Understanding” van The War On Drugs. Of ik nu net wakker ben, in de auto zit, zojuist slecht nieuws dan wel goed nieuws te horen heb gekregen of net mijn bed in duik. Hij kan altijd! Maar voor Radiohead’s “OK Computer” geld hetzelfde. Keuze stres!

Een zaterdagavond, 22:22, waar zouden we jou in normale tijden kunnen vinden en met wie?
Wat is dit nu voor een vraag? Ik maak een weekend ochtendshow, in bed natuurlijk! En als ik dan niet al in bed lig, ben ik ernaartoe onderweg. Van een concert naar huis weliswaar. Of vanuit de kroeg… Of bij vrienden vandaan… Wensend dat er meer tijd voor slaap was dan er is.

Wat is je top 3 voor de Festival Top 999?

- Nothing But Thieves – Impossible (Orchestral Version Live at Abbey Road)
- Jamie XX, Romy – ‘Loud Places’
- London Grammar – Hey Now