Presentator

Frank van der Lende

  1. Presentatorenchevron right
  2. Frank van der Lende
De altijd vrolijke Frank is lekker zichzelf. Zijn passie voor radio begint al op zijn zestiende, waar hij in Uithoorn bij Rick FM een eigen showtje Een Uurtje Ellende met Frank van Der Lende krijgt. Maar deze lange vent groeit al snel uit de studio en gaat opzoek naar een nieuwe uitdaging. Na een studie journalistiek te volgen, begint hij bij BNN University. Hier maakt hij kennis met de NPO en dus 3FM, zowel voor als achter de schermen, waar hij tegenwoordig niet meer weg te denken is. Zeg vooral “hoitjes” als je ‘m eens tegenkomt op een festival!

Wat is het beste concert waar je ooit bent geweest?
Het beste concert waar ik ooit ben geweest is zooooo lastig. Ik heb wel 500 shows gezien, ook voor mijn Guinnes Book of Worldrecords concerten bezoeken, en ik ga nu een keuze maken: Anderson .Paak de eerste keer op Lowlands. Ik kende hem nog niet echt en hij betoverde mij echt. Drummen, zingen en de hele band dirigeren. De nieuwerwetse Prince noem ik 'm!

Welk album staat forever on repeat bij jou?
Because of the Times van Kings of Leon.

Mijn meest favoriete herinnering op 3FM of all time is...

Elke keer dat ik iets grappigs zeg, mij verspreek of iets oliedom doe en Eva zo hard moet lachen dat ze klinkt als een kraai die vastloopt. 

Een zaterdagavond, 22:22, waar zouden we jou in normale tijden kunnen vinden en met wie?
In de kroeg met mijn allerbeste vrienden en vers tap biertje in mijn handen en genieten, praten en misschien ook drinken alsof er geen morgen is. Leve in het moment!

Wat is je top 3 voor de Festival Top 999?
1. The Strokes – ‘New York City Cops’
2. Fleetwood Mac – ‘Everywhere’
3. Oasis – ‘Whatever’