Meer NPO

Wereldhit

Wereldhit

Wereldhit

De jaren tien zijn voorbij gevlogen, tien jaar muziek raasde aan ons voorbij. Meer dan ooit slaagden Nederlandse acts erin de grens over te steken en succes te vinden in Engeland en de rest van Europa, of zelfs in Amerika. In Wereldhit vertellen Atze de Vrieze en Roosmarijn Reijmer je de succesverhalen van Caro Emerald, San Holo, Joep Beving, Afro Bros en Epica.

afleveringen

#5 - Epica

Dinsdag 24 december 2019 - 07:00 uur

Noem een land, en Epica heeft er gespeeld. Meer dan 65 landen deed de Limburgse symfonische metalband aan, van China tot aan Chili. Dit is de vijfde aflevering van Wereldhit, over een band die zijn geluk on the road vindt.

#4 - San Holo

Dinsdag 17 december 2019 - 08:00 uur

Natuurlijk wil je doorbreken in Amerika met je eigen muziek. Maar soms is het handiger om gewoon te beginnen met iets dat de mensen al kennen. Dit is het verhaal van San Holo, die zijn carrière dankt aan een illegale remix van Dr Dre.

#3 - Joep Beving

Dinsdag 10 december 2019 - 13:58 uur

Calm Concentration. Peaceful Piano. Soft Classical Music For Meditation.
Soft Classical Music For STUDYING. Bedtime Piano. Peaceful Studying. Yoga Music. Sleep Lotus en een paar uur later: Wake Up Gently. Allemaal playlists op Spotify waarin je de muziek kunt horen van Joep Beving. De Nederlandse pianist is een wereldwijd fenomeen geworden. Maar hoe moeten we zijn muziek nu zien, als een diepe, persoonlijke uiting van een kunstenaar? Of als functionele muziek voor wie even rust aan zijn hoofd wil?

#2 - Afro Bros

Dinsdag 3 december 2019 - 09:50 uur

Wat is de grootste internationale hit die ooit door een Nederlander gescoord? Radar Love? Venus? No Limit misschien, of Animals? Wat te denken van Equis, oftewel X, met anderhalf miljard views de grootste knaller op Youtube in 2018. Hij staat op naam van de Colombiaan J Balvin en de Puerto Ricaan Nicky Jam, maar werd geproduceerd door vier jongens uit Arnhem genaamd Afro Bros.

#1 - Caro Emerald

Dinsdag 26 november 2019 - 14:36 uur

De jaren tien zijn voorbij gevlogen, tien jaar muziek raasde aan ons voorbij. Meer dan ooit slaagden Nederlandse acts erin de grens over te steken en succes te vinden in beloofde land Engeland en de rest van Europa. Dit is het DIY-sprookje van Caro Emerald en producer David Schreurs, die zonder label en zak met geld Europa veroverden.

Fragmenten