Meer NPO

Teertstra & Wallenburg

Teertstra & Wallenburg

Teertstra & Wallenburg

Fleur Wallenburg en Dieuwke Teertstra maken elke zaterdag een programma op NPO 3FM KX.

afleveringen

36: 15 juni 2019: Aafke Romeijn

In de voorlopig laatste T&W XL is Aafke Romeijn onze gast. Deze alleskunner vertelt over haar boek en nieuwe plaat, en we praten over het aantal vrouwelijke artiesten op festivals. Co-host: Chrisje Sterk

35: 1 juni 2019: Ilvy Njiokiktjien

Een nieuwe Teertstra & Wallenburg XL, met co-host Jozephine Trehy. We praten met topfotograaf Ilvy Njiokiktjien over haar liefde voor Zuid-Afrika, de mannenwereld die fotografie is en we draaien uiteraard haar favoriete muziek.

34: 18 mei 2019: Alma Mathijsen

In deze uitzending van Teertstra & Wallenburg XL vragen we schrijver Alma Mathijsen naar de ins en outs van haar schrijversbestaan. En waarom wil ze graag een plaat van zichzelf horen? Met filmrecensent Floortje Smit nemen we de cinema in Saoedi-Arabië door. Presentatie: Fleur Wallenburg en Roosmarijn Reijmer.

33: 4 mei 2019: Noa Johannes

Met filmjournalist Noa Johannes praten we over onze favoriete films, en of je anders in de bios zat als je er een recensie over moet schrijven. In FOAM is een toffe tentoonstelling te zien, Mirjam van het museum vertelt ons er alles over. En uiteraard draaien we de beste muziek van de leukste vrouwen. Co-host: Chrisje Sterk.

32: 20 april 2019: gynaecoloog Mieke Kerkhof

Misschien wel de meest openhartige uitzending van Teertstra & Wallenburg die we ooit maakten. Gynaecoloog Mieke Kerkhof is te gast en met haar bespreken we de clitoris, hoe het vak is veranderd in de afgelopen dertig jaar én ze heeft ook nog bevallingstips voor Dieuwke! Weekendtip: boswachter Lydie weet waar we naartoe moeten dit Paasweekend.

31: 6 april 2019 - Milouska Meulens

Met Milouska Meulens praten we over hoe het is om voor je werk door het bos te struinen, de liefde voor Curacao en dat we eens normaal moeten doen over menstruatie. Jozephine Trehy is Fleurs co-host en Vera Siemons van 3FM tipt een geweldige zangeres.

30: 9 maart 2019 - Roos Blufpand

Onze gast is de talentvolle zangeres en theatermaker Roos Blufpand. We praten over hoe het is om een nieuwe weg in te slaan, meelopen met de klimaatmars en een theater afhuren als je 17 bent. De weekendtip krijg je van Helena van de bioscoop Lab 111 in Amsterdam, dat een speciaal filmprogramma voor en over vrouwen heeft.

29: 23 februari 2019 - Dineke Minten

Vandaag hebben we Dineke Minten te gast, de wereldkampioen Paaldansen. Of is het nou Paalsporten? We praten over alles opgeven om je droom te volgen, en Dineke laat haar favoriete muziek horen. Ook bellen we schrijver Alma Mathijsen voor een toffe weekendtip. Co-host: Cielke Sijben.

28: 9 februari 2019 - Kris Berry

Een nieuwe Teertstra & Wallenburg XL met co-host Hilde Bouwman (NOS op 3). Zangeres Kris Berry is te gast; we draaien haar favoriete muziek, ze vertelt over touren met Gregory Porter en over hoe lastig het soms is om rond te komen als artiest.

27: 26 januari 2019 - Roosmarijn Reijmer

Roosmarijn Reijmer ken je vast nog wel van 3FM, tegenwoordig werkt ze bij Friendly Fire; dat festivals zoals Best Kept Secret organiseert. We kletsen dus vooral veel over muziek, én over vrouwen op de radio. Ook bellen we met tv-recensent Maaike Bos voor een supergoede tv-tip.

26: 12 januari 2019 - Marleen de Rooy

In deze eerste T&W van het nieuwe jaar is politiek verslaggever Marleen de Rooy te gast. We kletsten over dagen voor een deur staan, scoops verzamelen en al die mannen op het Binnenhof.

25: 29 december 2018 - Arlene Gelderblom & Suse van Kleef

Arlene en Suse vertellen hoe glamorous - of juist niet - het leven als correspondent is. En we horen welke muziek ze draaien als ze aan thuis denken.

24: 15 december 2018 - Kerstspecial

Teertstra & Wallenburg presenteren hun lievelingskerstliedjes en kerstweetjes!

23: 1 december 2018 - Yuki Kho

Kunst is helemaal niet elitair, vindt kunstjournalist Yuki Kho. Zij vertelt wat de tofste musea zijn, hoe je eigenlijk naar kunst kijkt en of de kunstwereld een leuke wereld is.

22: 17 november 2018 - Marjolein van Kreij

Deze editie gaat over een van onze lievelingsonderwerpen: wijn! Wijndeskundige Marjolein van Kreij is te gast, en ze leert ons alles over proeven, smaak en het juiste glas.

21: 3 november 2018 - Amber Brantsen

NOS Journaalpresentator Amber Brantsen vertelt over opstaan om 3.18u, het mannenbolwerk van de Formule 1 en dat ze nooit op straat wordt herkend.

20: 20 oktober 2018 - Merel Baldé

Lekker met de meiden! Deze viral hit van Merol - echte naam Merel Baldé - hoor je sowieso. Ze vertelt hoe ze haar muziek maakt, hoe het is om in een musical te spelen, en om je eigen merchandise te maken op je zolderkamertje.

19: 6 oktober 2018 - Live muziekspecial

Teertstra&Wallenburg = Teertstra&Sterk! Dieuwke en Chrisje Sterk maken een special over live muziek. Zangeres Karindra van Faradays praat ook mee.

18: 8 september 2018 - Nederlandse topvrouwen

Wij presenteren: onze top van Nederlandse vrouwelijke artiesten van deze eeuw!

17: 25 augustus 2018 - Kiki Schippers

Cabaretier Kiki vertelt over haar nieuwe show, en speelt een liedje live. Plus: de festivalontdekkingen van 3FM-DJ Vera!

16: 11 augustus 2018 - Nana Adjoa

Zangeres Nana Adjoa is te gast! Ze ging van achteraan op het podium naar de spotlights - en dat doet ze supergoed. Hier hoor je haar inspiratiebronnen.

15: 28 juli 2018 - Filmspecial

In deze filmspecial draaien we onze lievelingsmuziek uit onze lievelingsfilms! En we vertellen waarom die soundtracks zo tof zijn.

14: 14 juli 2018 - Sofie van den Enk

Over alles durven, overal je kleren uittrekken en de meest feministische plaat van Kinderen voor Kinderen.

13: 30 juni 2018 - Vakantiespecial

Bij welke liedjes denken wij aan strand, malibu-pannenkoeken en vouwwagens? Hoe heette de eerste vakantieliefde van Fleur? Je krijgt het antwoord in onze vakantiespecial!

12: 16 juni 2018 - Zarayda Groenhart

Zarayda ken je van tv en radio, en nu heeft ze haar eigen bedrijf waarmee ze ondernemers helpt toffe dingen online te doen.

11: 26 mei 2018 - Roos Moggré

Met presentator Roos Moggré praten we over haar nieuwe baan bij EenVandaag, tv vs. radio en sneakers op een bruiloft.

10: 19 mei 2018 - Shay Kreuger

FunX- en NPO Radio 2-DJ Shay Kreuger is te gast! De weekendtip komt van kunstkenner Yuki Kho.

9: 5 mei 2018 - Top van topvrouwen

Deze week hebben we geen gast, maar draaien we onze lievelingsvrouwen. Het was geen makkelijke keuze...wel een leuke!

8: 21 april 2018 - Janne Schra

Niemand minder dan zangeres Janne Schra is te gast in deze uitzending van Teertstra & Wallenburg. Het gaat over haar nieuwe plaat OK, touren als je een baby hebt en mantra's zingen.

7: 7 april 2018 - Iris de Graaf

In deze uitzending van Teertstra & Wallenburg is NOS-presentator Iris de Graaf te gast. Ze werkt voor NOS Mashup en weet dus als geen ander hoe je nieuws voor jongeren maakt. Ook was ze onlangs in Rusland om voor instagram de presidentsverkiezingen te verslaan. De weekendtip komt deze keer van filmjournalist Floortje Smit.

6: 24 maart 2018 - Gebrouwen door Vrouwen

Te gast zijn de bierbrouwende zussen Do en Tessel de Heij, oprichters van biermerk Gebrouwen door Vrouwen. Schrijfster Jet Steinz heeft een weekendtip.

5: 10 maart 2018 - Buffi Duberman

In de vijfde editie van onze weekendshow praten we met Buffi Duberman, taalcoach van de sterren. En kunstkenner Yuki Kho geeft de weekendtip.

4: 24 februari 2018 - Simone Weimans

In deze editie van dé KX-weekendshow is NOS-presentator en Wie is de mol-kandidaat Simone Weimans te gast. De weekendtip komt van muziekjournalist Amanda Kuyper.

3: 10 februari 2018 - Angelique Houtveen

Dé weekendshow op Kxradio. We praten met 3FM-DJ Angelique Houtveen over radiomaken in het Glazen Huis en haar favoriete platen. De weekendtip komt van tv-journalist Maaike Bos.

2: 27 januari 2018 - Linde Schöne

De nieuwe weekendshow op NPO 3FM KX! Te gast is zangeres Linde Schöne. En culinair journalist Hiske Versprille geeft een weekendtip.

1: 13 januari 2018 - Christine de Boer

De nieuwe weekendshow op KX! In deze eerste uitzending is Christine de Boer (van cabaretduo Yentl en De Boer) te gast. De weekendtip komt van filmjournalist Floortje Smit.

Fragmenten

Populair op 3FM