Meer NPO

De Zelfhulpboekenclub

De Zelfhulpboekenclub

De Zelfhulpboekenclub

Stijn van Vliet en Jasper Demollin (Streetlab) lezen nooit, maar nu ze richting de 30 gaan, dringen existentiële vragen zich op. Daarom duiken ze onder andere in de kasten van hun moeders, die volstaan met zelfhulpboeken. Dat doen ze voor alle andere luie lezers zoals zijzelf. Ze offeren zich op zodat jij niet meer hoeft te lezen. Zelfhulpboeken zijn de bestsellers van deze tijd, dus schijnbaar hebben we veel vragen, maar vinden we hier de antwoorden? Stijn en Jasper bespreken elke aflevering op hun eigen laagdrempelige manier een ander boek met een bijzondere gast. Al lezend en pratend zoeken ze naar de nonsens en de krenten in de zelfhulp-pap. 
Welkom in da club!

afleveringen

#1 - Emma Wortelboer & ‘Verslaafd aan liefde’ (S02)

Dinsdag 27 oktober 2020 - 13:56 uur

Hoe word je gelukkig in de liefde, met of zonder relatie? Emma, Stijn en Jasper zoeken naar antwoorden op deze prangende vraag, in Jasper zijn nieuwe lievelingsboek ‘Verslaafd aan liefde’.

#7 - Daan Boom & 'De 7 spirituele wetten van succes' (S01)

Donderdag 4 juni 2020 - 18:24 uur

Vriend/Streetlab-collega en Youtube-sensatie Daan Boom is de zevende gast van de boekenclub. Stijn en Jasper bespreken met hem het dunste zelfhulpboek dat ze konden vinden: 'De 7 spirituele wetten van succes'.

#6 - Nicolaas Veul & 'Fluwelen woede' (S01)

Donderdag 21 mei 2020 - 13:24 uur

Presentator, programmamaker en documentairemaker Nicolaas Veul is de zesde gast van de boekenclub. Stijn en Jasper bespreken met hem het gay zelfhulpboek ‘Fluwelen woede’.

#5 - Sef & 'Mindset' (S01)

Donderdag 7 mei 2020 - 15:15 uur

Muzikant en rapper Sef is de vijfde gast van de boekenclub. Stijn en Jasper bespreken met hem het boek ‘Mindset’.

#4 - Saskia Noort & "Manslut" (S01)

Donderdag 23 april 2020 - 11:50 uur

Schijfster, journaliste en columniste Saskia Noort is de vierde gast van de boekenclub. Stijn en Jasper bespreken met haar het list en bedrog versierboek ‘Manslut’.

#3 - Eva Crutzen & 'De kracht van het NU' (S01)

Zaterdag 11 april 2020 - 14:55 uur

Cabaretière, zangeres en actrice Eva Crutzen is de derde gast van de boekenclub. Stijn en Jasper bespreken met haar hun nieuwe zelfhulp-bijbel ‘De kracht van het NU’.

#2 - Stefano Keizers & 'De Lessen van Don Juan' (S01)

Donderdag 26 maart 2020 - 10:58 uur

Cabaretier Stefano Keizers is de tweede gast van de boekenclub. Stijn en Jasper bespreken met hem het psychedelische boek ‘De Lessen van Don Juan’.

#1 - Eva Koreman & 'De edele kunst van not giving a f*ck' (S01)

Woensdag 11 maart 2020 - 08:34 uur

3FM DJ Eva Koreman is de eerste gast van de boekenclub. Eva, Stijn en Jasper, bespreken samen ‘De edele kunst van not giving a f*ck’.

Fragmenten