Meer NPO

De koffer in met 3 op Reis

De koffer in met 3 op Reis

De koffer in met 3 op Reis

Chris Zegers en Jennifer Hoffman dromen met de 3 op Reis-crew weg naar de meest bijzondere en mooiste bestemmingen. Want hoe de toekomst van reizen eruit gaat zien door de coronacrisis, daar kunnen we nu alleen maar over speculeren. Maar één ding is zeker: we verlangen massaal naar dat avontuurlijke reisgevoel. En daarom graven we in de doos vol reisherinneringen, en dat doen we aan de hand van tien vaste vragen. De koffer in met 3 op Reis onthult daarmee de do’s en don’ts van een bestemming en levert legendarische anekdotes op.

afleveringen

#6 - Oezbekistan: desolate hotels en kaascuisine

Woensdag 12 augustus 2020 - 05:00 uur

Nienke en redacteur Mapke zijn geïntrigeerd door Oezbekistan, een bestemming die zich in een bescheiden tempo openstelt voor reizigers. Je kan ver zoeken, maar massatoerisme ga je hier niet tegenkomen. Nienke vertelt over de avonturen die hier voor het oprapen liggen, het Oezbeekse gerecht dat je absoluut niet mag overslaan en de onvergetelijke ontmoeting die al haar reisanekdotes overtreft.

#5 - Finland: kreeftenfeestjes en Scandinavische tango

Woensdag 29 juli 2020 - 05:00 uur

Maurice en redacteur Marijn uiten hun liefde voor het met natuur overgoten Finland, waar de bevolking pioniert op het gebied van duurzaam leven. Hoe krijgt de bevolking het voor elkaar om steevast tot het rijtje gelukkigste mensen op aarde te behoren? Waarom kan je aan tafel bij Finnen maar beter je mond houden? En waarom staat een potje metal hier zowat gelijk aan een yogasessie?

#4 - Colombia: ruige cowboycultuur en vurige levensvreugde

Woensdag 15 juli 2020 - 05:00 uur

Chris en redacteur Beatrijs reisden samen af naar een onontdekt deel van Colombia. Een gebied dat jarenlang verwikkeld was in een guerrillastrijd. Waarom is het de moeite waard om zo’n omstreden gebied te verkennen? Chris weidt uit over de ruigste cowboys van heel Zuid-Amerika, zijn doodsangsten tijdens een binnenlandse vlucht, krioelende kakkerlakken en het horrorziekenhuis waar de crew in belandde.

#3 - Taiwan: culthelden & knalroze karaokecellen

Woensdag 1 juli 2020 - 05:00 uur

Geraldine en redacteur Marloes zijn dol op Taiwan. Het duo raakte hier verslaafd aan knalroze karaoke telefooncellen, de metershoge golven van surfdorp Dulan en natuurlijk het overdonderend lekkere eten. Geraldine vertelt waarom ze in restaurants TL-licht boven kaarslicht verkiest. En waarom de crew met loodzware camera-spullen achter een Taiwanese cultheld holde, door de straten van metropool Taipei.

#2 - New Mexico: spooksteden en Indiaanse roots

Woensdag 17 juni 2020 - 05:00 uur

Chris en regisseur Mark bezochten New Mexico, de Amerikaanse staat die vaak over het hoofd wordt gezien. Het Indiaanse verleden is hier springlevend en de spooksteden herinneren aan het Wilde Westen. Waarom word je hier makkelijk high van een nachtelijke autorit en hoe herken je het perfecte hamburgertentje? En niet onbelangrijk: Jennifer legt voor eens en altijd de verschillen tussen Tex-Mex-gerechten uit.

#1 - Bhutan: heilige peniskunst en karaoke in de Himalaya

Woensdag 3 juni 2020 - 05:00 uur

Nienke en redacteur Mapke leggen uit waarom Bhutan een vreemde maar interessante eend in de bijt is. De bestemming is ontzettend gewild, maar tegelijkertijd hebben weinig reizigers het boeddhistische koninkrijk met eigen ogen bewonderd. Hoe komt dat? En waarom ontkom je in het Aziatische land niet aan het symbool van de piemel? Duik bij ons in de koffer en ontsnap even naar Bhutan.

Trailer: De koffer in met 3 op Reis

Woensdag 27 mei 2020 - 17:51 uur

Chris Zegers en Jennifer Hoffman dromen met de 3 op Reis-crew weg naar de meest bijzondere en mooiste bestemmingen. Samen duiken ze in de doos vol reisherinneringen om het avontuurlijke reisgevoel aan te wakkeren. Elke twee weken op woensdag een nieuwe aflevering.

Fragmenten