Meer NPO
STER Advertentie

Dit zijn jullie mooiste herinneringen aan 50 jaar Pinkpop

Dit zijn jullie mooiste herinneringen aan 50 jaar Pinkpop
Nathan Reinds

Zaterdag 8 juni 2019 - 15:12 uur

50 edities Pinkpop. Dat zijn héél veel optredens, maar ook héél veel herinneringen. Er werden vriendschappen gesloten (en gesloopt) , maar ook nieuwe liefdes gevonden. We waren benieuwd naar jouw aller-aller-beste herinnering aan het festival. Jullie reageerden massaal! Dit zijn de tofste herinneringen op een rijtje.

Een regenboog!

Teun: Op Pinkpop 2011 kreeg Dave Grohl van Foo Fighters het hele publiek mee, ondanks de regen. Midden in het nummer 'Learn To Fly' stopte hij en riep hij: 'There's a fucking rainbow over there!". Ik was in één klap de regen vergeten.

Gratis naar Pinkpop

Jet: "Onze vader was in de jaren zeventig commandant van het Geleense Rode Kruis, waardoor hij met de ambulance het terrein op kon rijden. Wij zaten dan als verstekelingen achterin en konden zo gratis naar Pinkpop. Later kregen we jaarlijks vrijkaartjes waardoor we ook voor niks naar binnen konden. Toen was Pinkpop in Geleen en maar één dag."

De storm van 2014

Dennis: "In 2014 stonden we in de stromende regen met zwaar onweer op komst naar 'Here Comes The Night Time' van Arcade Fire te kijken. Als toetje kregen we een spetterende lichtshow van moeder natuur, gevolgd door een optreden van Metallica.

Love is in the air!

Jelte ontmoette haar festival liefde op Pinkpop, met wie ze inmiddels is getrouwd. "Viespeukerij ;)", zegt vriend Bas, "dat was het. Én een mooi feestje. Jullie hebben wel echt het beste origin story". 

Jens ging zelfs op zijn knieën voor zijn vriendin Linda. "Het was op Pinkpop 2015 bij het optreden van Robbie Williams, tijdens 'Angels'. Toen ging ik op de knieën. 

Rico sliep onder een brug

"Mijn broertje en ik gingen samen naar Pinkpop voor Foo Fighters en wilden aan het eind van de avond een taxi nemen om naar het hotel te gaan. Mijn broertje, eigenwijs als die is, dacht dat er geen taxi’s reden. We gingen daarom maar een beetje doelloos opzoek naar de trein en bier, kregen uiteindelijk ruzie en gingen apart van elkaar zoeken naar bier. Ik vond een slaapplek bij een brug, maar die was natuurlijk gesloten. Dus toen ben ik maar onder de brug gaan liggen. Toen om 6 uur het station open ging, zag ik mijn broer aan de andere kant van het station zitten met een tasje bier. "

En het hoogtepunt van héél veel bezoekers...

Meer lezen over Pinkpop?

>> Zaterdag live op 3FM: de hele Pinkpop-show van Mumford & Sons
>> Van Common doet een heerlijke Pinkpop-mashup van klassiekers!
>> Zo volg je Pinkpop via 3FM!

Kijk live naar 3FM

Lees ook