Pinkpop

Busje rijdt in op Pinkpopgangers, verdachte aangehouden

  1. Nieuwschevron right
  2. Busje rijdt in op Pinkpopgangers, verdachte aangehouden

In de nacht van zondag op maandag is een wit bestelbusje ingereden op vier bezoekers van Pinkpop. Hierbij is een 35-jarige man overleden en raakten twee mannen en een vrouw zwaargewond. Zij liggen nog in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

Verdachte aangehouden

Een 34-jarige man uit Heerlen is in de loop van de ochtend aangehouden in Amsterdam. Hij belde de politie zelf. Dat liet een woordvoerder van de politie maandagmiddag weten tijdens de persconferentie. Over het motief van de verdachte is nog niks bekend. De politie in Amsterdam draagt hem over naar het politiebureau in Limburg, waar het onderzoek verder wordt uitgevoerd.

Lees meer op NOS.

"Dit is echt vreselijk"

Pinkpop-directeur Jan Smeets was zeer aangeslagen tijdens de persconferentie. "Dit is echt echt écht vreselijk." De organisatie van het festival is diep geschokt en heeft samen met de gemeente Landgraaf een noodnummer ingesteld voor mensen die vragen hebben over het incident.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Met het hele team van 3FM waren we afgelopen weekend op Pinkpop en we voelden ons, zoals elk jaar, welkom. We leven ontzettend mee met de nabestaanden en slachtoffers.

Ster advertentie
Ster advertentie