Video

Lifesaver: dankzij deze man kun jij festivalshows terugkijken!

  1. Nieuwschevron right
  2. Lifesaver: dankzij deze man kun jij festivalshows terugkijken!

Hein Fokker. De naam zegt je hoogstwaarschijnlijk niets, maar hij zorgt ervoor dat jij bijvoorbeeld de festivalshows van Nothing But Thieves, The Script of Foo Fighters achteraf kunt terugkijken.

Alle optredens op Pinkpop worden opgenomen, maar dat wil niet zeggen dat het allemaal zomaar uitgezonden mag worden. Daar zijn zogenoemde licenties voor nodig. Daar hebben heel veel partijen een mening over: de artiesten zelf, hun management, het label... Soms mag iets dus niet gepubliceerd worden, maar dan is er dus iemand die dat probeert te fixen: Hein Fokker.

Rock 'n roll-kunsthistoricus/lobbyist

Hein Fokker is kunsthistoricus van beroep, maar werkt al 25 jaar door de hele Benelux als media-coördinator. Hein: "Voor de bands gaat het om het geluid. Als ze niet willen, zoals dit jaar bij The Offspring, moet ik eerst opscheppen over wat we doen, filmpjes opsturen van onze regisseur, en de boeker van de artiest een mail sturen. De bands een beetje lekker maken, als het ware. Alles om die manager, in Amerika zit en geen idee heeft wat er hier aan de gang is, te overtuigen."

Hein, Dick, Jack en mother Fokker

Hij heeft inmiddels een klein intro voor zichzelf bedacht als hij zich voorstelt aan Amerikaanse artiesten. De Engelstaligen kijken natuurlijk een beetje raar op als ze zijn achternaam horen. Maar vervolgens stelt hij zijn broer Dick en Jack ook nog voor. Als klap op de vuurpijl vertelt hij over zijn moeder, de welbekende mother Fokker. Always does the trick.

Ster advertentie
Ster advertentie