Meer NPO
STER Advertentie

Wijnand tipt: dit moet je gaan zien op Pinkpop 2018

Wijnand tipt: dit moet je gaan zien op Pinkpop 2018

Woensdag 13 juni 2018 - 14:25 uur

Pinkpop heeft dit jaar weer een line-up van jewelste! Begrijpelijk dat al die namen wellicht een beetje overweldigend zijn en je door alle artiesten het blokkenschema niet meer kunt zien. Gelukkig heeft Wijnand een paar goeie tips om je op weg te helpen!

Raggen en Chillen

Naast minimaal slapen, eten, drinken en sociaal doen vul je een festivaldag vaak met twee dingen: chillen en raggen. Je gaat natuurlijk niet de hele dag onderuitgezakt in het gras zitten, maar je kunt ook niet non-stop als een beest tekeer gaan. Daarom heeft Wijnand voor beide vibes een selectie gemaakt.

Psyched up

1. Foo Fighters
In 2015 moesten de Foo's helaas hun optreden op Pinkpop cancelen omdat Dave Grohl zijn been had gebroken. Inmiddels is 'ie al een tijdje niet meer van een podium gelazerd en komt de band het goedmaken. Dat belooft net zo onvergetelijk te worden als hun optredens in 2008 en 2011!

Even leek het er op dat Pinkpop het dit jaar weer zonder de Foo Fighters moest doen toen Dave Grohl het publiek prankte door een stunt-double van het podium te laten springen. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2. The Offspring
De band die in de jaren '90 de punkrock mainstream maakte staat garant voor losgaan en moshpits op klassiekers als ' Pretty Fly for a White Guy' en 'The Kids Aren't Alright' en misschien wel op nieuw materiaal van hun aanstaande album. 

3. Donnie
Haal je snelle planga maar tevoorschijn.. Donnie is op Pinkpop en gaat er geheid een feestje van bouwen! 

Chill out

1. The Kooks
Van de nieuwe nummers van The Kooks krijg je spontaan zin in vakantie. Dit wordt genieten in het zonnetje van de nieuwe liedjes én van oude klassiekers als 'She Moves in her Own Way' en 'Naïve'.

2. Parov Stelar
Dit is heerlijk jazzy, funky en laidback. Parov Stelar heeft een groot repertoire aan ultieme soundtracks voor een mooie zomerse dag en zorgt dat je de hele dag niks anders hebt dan goeie vibes.

3. Oscar and the Wolf
Oscar and the Wolf, een wereldartiest uit Brussel. Met intrigerende electropop laat hij geen enkel publiek ongeroerd achter. Ga dat zien! 

3FM op Pinkpop

Moet je Pinkpop dit jaar missen en baal je als een stekker?! Niet getreurd! 3FM is op Pinkpop om te zorgen dat jij niks mist en toch kan meegenieten. Elke avond zenden we uit vanaf het festivalterrein. Zorg daarnaast dat je 3FM volgt op Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat, dan ben je er toch een beetje bij!

Nog meer festival?

Check dan de 3FM Festival Top 999! Al je favoriete bangers om helemaal in de sfeer te komen voor aankomende festivalseizoen.

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Check 'm ook via Apple Music en Deezer

Meer Pinkpop nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM